IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Обвиняваха ме, че съм диктатор, но сега е диктатура

Вече е късно за споразумение с БСП - те показаха своите истински намерения, смята бившият премиер

18:55 | 29.06.13 г. 44
Борисов: Обвиняваха ме, че съм диктатор, но сега е диктатура

Със съжаление за гласоподавателите на БСП ДПС диктува управлението, а подкрепата дава „Атака”, смята бившият премиер Бойко Борисов. Той отказа да коментира поведението на Сергей Станишев в последните дни, но коментира, че отговорност носи лично Сергей Станишев и неговото желание за власт.

Бойко Борисов заяви пред „Нова телевизия”, че са го обвинявали, че е диктатор, но сега е диктатура, сочейки изявленията на Михаил Миков и назначенията в последните седмици.

„Начело на Българския енергиен холдинг (БЕХ) сложиха човек, който е съден. Той ли ще донесе прозрачност в енергетиката?”, посочи едно от назначенията на премиера Пламен Орешарски. Припомняме, че само преди дни от Софийската градска прокуратура поискаха отстраняването на Георги Христозов от БЕХ с мотив  липсата му на достъп до секретна информация заради влязла в сила присъда.

Христозов е реабилитиран, но според Закона за защита за класифицирана информация дори и при това положение той няма право на достъп до информация.

Вече е късно да се споразумеем с БСП - с последните си назначения те показаха истинските си намерения. "Така се прави в истинските демокрации", коментира Борисов на въпрос дали е щял да се споразумее с останалите партии в парламента в името на спасението на България.  

Бившият премиер обясни още, че всички коментари, че БСП е на власт сега, за да „попречи на ГЕРБ да замете следите си” и че ще бъдат вадени далаверите на управляващите, са несъстоятелни. „Една далавера не е извадена досега”, заяви Борисов.

Внушенията, че протестите са платени от ГЕРБ ме ласкаят, каза лидерът на партията и поясни, че на улицата са млади и интелигентни хора. „Сред тях сигурно има и привърженици на ГЕРБ”, смята той, отхвърляйки обаче обвиненията, че партията плаща  за тези протести.

Бившият премиер коментира още и назначението на Делян Пеевски за шеф на Държавната агенция „Национална сигурност”. „Кое му е нестандартното на ситуацията?”, запита той по отношение на изявленията на Сергей Станишев, сочейки че в момента БСП има пълната власт и управлява.

Борисов коментира още, че има информация, че Пеевски е бил готвен и за вицепремиер, но не даде повече подробности за тези планове. Борисов категорично отрече, че в своя управленски мандат да се е възползвал от медийния комфорт, осигуряван от Пеевски.

Той отново повтори теорията си, че назначенията на новия кабинет са поръчани от Ахмед Доган. 

На въпрос дали ще снеме доверието си от Цветан Цветанов, Борисов заяви, че вярва на прокуратурата. Ако обвиненията срещу зам.-председателят на ГЕРБ бъдат доказани, той ще бъде отстранен, заяви Борисов. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

44
rate up comment 5 rate down comment 6
sonka.74
преди 10 години
Казаното от ББ трябва да се схаваща наобратно. Само не разбирам кого ще заблуди като отрича медийния комфорт на който се радваше повече от 3 години докато беше премиер?!? А за неговите калинки и фамозни кандидатури, събирани по пътищата на България няма нужда да припомняме. Чак в ЕП ни изложи Р.Желева...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
43
rate up comment 5 rate down comment 5
serafima
преди 10 години
Съжалявам, сбърках коментара - моят е предназначен за амбициите на президента да реши политическата криза. За ББ не ми се говори. Не си струва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
42
rate up comment 6 rate down comment 6
serafima
преди 10 години
Роско Офшорков не ми вдъхва респект от самото му избиране и потупването по рамото от ББ (магаре да бюх сложил, щяха да го изберат да ми пази местото за следващия мандат). Как само той ще реши кризата? Вярва ли си? С баналностите, които произнася с благ глас и премълчаване за собствените си безнес-дела?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
41
rate up comment 2 rate down comment 2
stoiloff
преди 10 години
Прав сте!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40
rate up comment 6 rate down comment 3
kalendar
преди 10 години
ам именно де-не съм съгласен. Имали сме много силни моменти-в същност само последните 25 години мога да кажа, че сме зле за по-дълъг период от преди освобождението. И това се променя, просто доста бавно. Обаче докато хората се изнасят ще става все по-бавно и по-бавно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 6 rate down comment 8
kalendar
преди 10 години
То ти и без това имаш навика да пропускаш да ми отговаряш, като нямаш думи:) Както и в момента-не казваш Сидеров като крепеше пожарникаро ти така ли бълваше? Пази боже сляпо да прогледа:) И за пореден път мериш с два аршина-за поне трети път те питам-защо само когато се плюе по мутрата ставаш така чувствителна? То това е и причината да спомена хормоните...просто се държиш като влюбена девойка:) ама не в страшният ти съпруг:) А силно се съмнявам мъжът ти да е може да ме накара да "повърна" каквото и да е, но това е друга тема:) Абе, да те питам-като нямаш аргументи така ли плашиш хората-ще пратя съпругът ми да те сплаши?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 4 rate down comment 2
deant
преди 10 години
Няма смисъл да си мерим точността в знанията, след като казваме едно и също. Просто няма как да събера 600 години история в 2 изречения. Ама то всъщност май може и с една - провал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 6 rate down comment 7
Сините камъни
преди 10 години
Много ми се иска да видиш мъжа ми в момента "лице в лице", за да си "повърнеш" думите, но тъй като няма начин и виждам, че ти липсват аргументи и започваш да бълваш простотии.Ако нямаш вътрешен ориентир в живота, за никъде не си!Протестите ще родят нещо добро! Протестите срещу правителството!Това ми е последният ми отговор към теб!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 9 rate down comment 3
kalendar
преди 10 години
Ама, моите уважения-исторически не си прав:) Втората световна война не просто сме клекнали на Хитлер-ние сме искали тоя съюз-просто другите са ни оставили без избор-Хитлер ни е предложил яко пари, на ниски лихви, за да се възстановим и ни е обещал национално обединение. И сега да се случи пак при Хитлер ще идем-макар, че в Бг реално сме били монархисти, а не фашисти или нацисти. А преди Османско владичество(щото обективно-робство никога не е имало-в юридическият смисъл на думата-за справка-Левски, Стамболов, Захари Стоянов), сме били повече от 3 Българии-три са били "големите" царства. Не ми се брои колко общо са били самостоятелните дипломатически единици, ама ако стигнат 20 няма да се учудя. Та в известен смисъл-тогава благодарение на османците постигаме национално обединение след доста време братоубиствени войни. Малко е работата такава, че сами сме се поробили.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 9 rate down comment 6
kalendar
преди 10 години
абе, слугинаж-нали Сидеров клати 2 год на тоя, дето ти в момента богославяш(ако питаш мен-причините са изцяло хормонални-трябва някой да подсети мъжът ти да започне да си изпълнява задълженията)-тогава пак ли така ревеше по форумите?:) А контра протеста няма как да е силен-правителството никъде не е тръгнало, че да става по-силен:) Иначе и аз щях да съм там.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още