IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАП Пловдив пуска на търг контрабандни златни и сребърни накити

Между бижутата има и 22-каратови с високо съдържание на злато

14:06 | 13.06.11 г. 1
НАП Пловдив пуска на търг контрабандни златни и сребърни накити

26 килограма златни и сребърни накити пуска на търг териториалната дирекция на Националната агенция за приходите (НАП) в Пловдив, съобщиха от дирекцията, цитирани от БТА.

Повечето от накитите са конфискувани на митницата в Свиленград. Бижутата са открити при опити за контрабанда, но има и такива, които са отнети в полза на държавата от Районната прокуратура в Пловдив и от Окръжния съд в Хасково, уточняват от НАП-Пловдив.

Златните украшения са 15 килограма, а сребърните – 11 килограма. Бижутата са разпределени в 30 групи по първоначални цени, като желаещите да станат техни собственици могат да наддават за една или за няколко групи едновременно. Изделията са особено интересни за бижутерите, тъй като след претопяване би могло да се произведат нови, по-атрактивни модели, отбелязват от териториалната дирекция.

В подобни търгове могат да участват фирми с лиценз от Министерството на финансите, издаден според валутния закон, напомнят от НАП-Пловдив. Кандидат-купувачите могат да огледат накитите от днес до сряда до обяд. Сред тях има пръстени, халки, гривни, обеци, синджири, брошки, ръкавели, игли за вратовръзки. Между златните бижута, освен масовите 14- и 18-каратови, има и 22-каратови с високо съдържание на злато.

Депозитът за участие, който е 20% от първоначалната цена на групата изделия, за които всеки кандидат смята да наддава, трябва да се внесе до четвъртък тази седмица, добавят от териториалната дирекция.

До края на юли НАП-Пловдив планира продажбата на още 21 килограма златни и 9 килограма сребърни накити. Очакванията са от двата търга в бюджета да влязат около 2 милиона лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:16 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
0pk
преди 12 години
На тея накити мястото им не е ли в музея?По тая логика да продават на търг хванатите контрабандни цигари и наркотици...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още