IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възобновяемата енергия може да осигури на Австралия бърз ръст в работните места

Безработица в страната сега е на най-високото си ниво за последните 22 години

20:03 | 20.07.20 г.
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Krisztian Bocsi/Bloomberg</p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

По-широкото приемане на източници на възобновяема енергия и други политики, насочени към справяне с изменението на климата, може да добавят около 76 000 работни места в Австралия за три години, според индустриална група, приветстваща енергийния преход.

Публичните инвестиции в сектори, включително проекти за чиста енергия, възстановяване на екосистемите и разширяване на инфраструктурата за зареждане на електрически превозни средства биха могли да помогнат за увеличаване на заетостта в общности, засегнати от горските пожари и въздействието на пандемията от коронавирус, заявиха от Съвета за климата, цитирани от Bloomberg.

„Планът за чисти работни места е уникален поради бързината, с която хората могат да се върнат на работа“, каза главният изпълнителен директор на съвета Аманда Маккензи. „Това ни насочва към практичен, богат на работни места път и се фокусира върху области, които са най- нуждаещите се“, коментира тя.

Въпреки че Австралия отчете най-големия си месечен ръст на работните места през юни, добавяйки около 210 000 позиции, тъй като голяма част от икономиката бе рестартирана след блокадата, нивото на безработица в страната е на най-високото ниво за последните 22 години или 7,4%.

Министърът на енергетиката Ангъс Тейлър призова за икономическо възстановяване „на газ“, като изтъкна предпочитание да се подкрепят проекти за разширяване на използването на природен газ, а не да се фокусира изключително върху инсталирането на нова слънчева и вятърна енергия.

Предложенията на Съвета за климата следват план, изготвен през юни от Beyond Zero Emissions, лобистка група за чиста енергия, за създаване на милиони работни места чрез възобновяеми енергийни източници, модернизация на електропреносната мрежа и по-екологично строителство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още