Полша планира да се превърне в привлекателна дестинация за зелени инвестиции

Страната възнамерява да увеличи с 65% своя капацитет на възобновяема енергия до 2024 г., възползвайки се от фонда за възстановяване на ЕК

Полша планира да се превърне в привлекателна дестинация за зелени инвестиции

Снимка: Pixabay

Още по темата
Нидерландия плаща на Дания 100 млн. евро за ВЕИ схема, за да избегне неустойки
22.06.2020
Goldman: Разходите за ВЕИ ще надминат тези за петрол и газ през 2021 г.
17.06.2020
Коментари
   1| 2    
0
 
0
 
15
zelka007 до: Hahoto
преди 2 месеца
и понеже знам че си фен ... zero avia са летяли с 6 местен електрически самолет , тестов полет в ингилизко ...

https://www.zeroavia.com/press-release-23-06-2020

а пък тези австралийци какво са постигнали в директното преобразуване слънце-водород ...

https://www.pv-magazine.com/2020/06/22/low-cost-direct-solar-to-hydrogen-ambitions-see-the-light/
0
 
0
 
14
zelka007 до: Hahoto
преди 2 месеца
в бизнесът не голямите изяждат малките , а бързите(съобразителните) - бавните(каращи по инерция) ... олимпус не са единственият пример , те са популярни и затова ти прави впечатление ... в случаят са и дъвка за деня ... :)))

ами възползвай се , кво имаш морални задръжки ли ... ?! таман ще видиш , че не е баш така както го описваш "лапането" ... :))) ... пробвай и ти от банковите кредити и субсидиите ... щото едно е да се пише по форумите кое как , друго и трето е да се направи ... :)))

хммм ... за спасението на планетата ... ти какъв глобален достъп имаш до глобални данни за да взимаш информирано глобално решение ... на базата на какво решаваш , че десетки хиляди хора по света , стояши с мнението си и експертизата си са решили нещо дето ти не си съгласен с него ... :))) ... някой някъде постоянно прави преценка за цената на продължаването на емитирането на парникови газове и преминаването към по-чисти технологии . ти как взе решение в полза на това , да продължим по инерция ... ?! то бива подкупване , ама чак пък стотици хиляди по света да им е платено и да продължава да им се плаща ... :)))
1
 
1
 
13
Hahoto до: zelka007
преди 2 месеца
НИКОЙ Зелка от тези, които са направили ВЕИ, ама НИКОЙ не ги е направил, за да спаси планетата-НИКОЙ. Направил го е, заради далаверата - осигурено му от европейски директиви, плод на лобита, медиен пи ар, държавна помощ и банкови кредити. И после яко цоцане и зелен популизъм!
1
 
0
 
12
Hahoto до: zelka007
преди 2 месеца
Ето днес чета, че Олимпос спира да произвежда фотоапарати, защото през годините решили да заложат на любителските сапунерки, но модерните смартфони ги обезсмислили. Постепенно пазарният им дял се свил и хвърлили кърпата. Това е нормално "вървене напред в живота" за мен. Докато "зелената" енергия се налага насилствено, със зелени мантри, апокалиптични внушения, поднесени с религиозен плам. Сега всеки вече е енергитик с електроцентрала.Имам две селски къщи, колко му е да ги обзаведа с по 30 kw панели и да ми носят по някой лев на гърба на хорицата. И може би трябва да се възползвам от безумието, все пак до 2030 ще изкупуват по закон...
0
 
0
 
11
zelka007 до: Hahoto
преди 2 месеца
дотук отлично ... сега виж авторът chang frick ... (жокер , политически активист къде е ?) ... (втори жокер SD са някакво подобие на атака) ... нормално да бръщолеви несвързани неща . лошото знаеш ли кое е ?! че се дава много лесно трибуна на откровено неграмотни хора по темата и започва едно репостване все едно е някакъв гуру . а съм сигурен че не може да направи разлика м/у трансформаторен блок и радиатор ... :))) ... но изказва компетентно мнение в собственият си сайт , дето само той пише основно ... :))) ... не казвам че не трябва да има различни гледни точки ... :))) напротив , нека има , но аз лично си спестявам изцяло популистите ... натоварват ме излишно .

виж новините в сайта на шведският оператор , виж новините из шведските сайтове за индустрия и енергетика ... не се занимавай с журналисти-активисти на партии ... :)))
0
 
0
 
10
Hahoto до: zelka007
преди 2 месеца
Зелев, ето ти линк чети!
https://nyheteridag.se/elpriser-over-2-kronor-kilowattimmen-i-sodra-sverige-idag-16-ore-i-norge/
НЕ СЪМ ПРОТИВ ВЕИ, но налагането му по този дивашки начин - с извиване на ръце на правителства и потребители, рано или късно ще намери място в учебниците. Ако имах възможност сега бих дръпнал шалтера на цялата базова енергия, да си видите хубаво оплесканите зелени части. И да танцувате валс с жълтите жилетки! Разбира се, е живота върви напред, но този зелен преход е алчен и агресивен, една чудесна маша за правене на пари, яхнат от шайка "модерни" инвеститори.
0
 
0
 
9
zelka007 до: Hahoto
преди 2 месеца
прокрадвала ли се е в теб идеята , понякога да проверяваш източника на даден цитат или твърдение , който ти харесва и допада на мирогледа ... ?! в случаят с шведската електропреносна мрежа ... ей тъй , я да видя кой е този дето е създал тази новина ... :))) ... ако имаш време провери официалният източник на новини за шведската преносна мрежа -> на първо място сайта на шведския оператор , после някой техен сайт за индустрията , най-накрая виж източника на тази новина ... :)))

за това как се балансира електропреносна мрежа с преобладаващо участие на променливи ВЕИ източници ...

http://eso.bg/?did=249

http://crossbowproject.eu/

и друг път съм го писал и пак ще го напиша , света не го интересува какво си мислим тука из форума и кой какви идеи има за балансиране ... върви си напред и това е ... :))) ...
0
 
1
 
8
преди 2 месеца
Изобщо ни чакат весели зелени времена. Евтина енергия ще ни залива, когато я има в излишък, и ще се гушкаме на тъмно, когато я няма.... Британците спрели въглищата и централата им започнала да гори дърва от САЩ и Канада - супер екологично 8 милиона тона гора прекарана пез пещите за няколко месеца, само от една централа и зелените крокодили щастливи. Всички тия ВЕИ, които "ден напред" бълват и някой трябва да го изкупи, когато не му трябва и цялата система е разбалансирана от тях, но тропате с крачета и искате още и още и още. И всичко от алчност, гигантска алчност, маскирана в екологични мантри. Тонове зелена пропаганда. Навремето в "инвестора" имаше журналисти, сега копи-пейст. Утре на мястото на Аспарух ще е просто машина, която ще прави преводите на зелените евангелия. А друга машина ще ги съставя. И от критично мислене няма да има никаква нужда.
0
 
0
 
7
преди 2 месеца
След планираното затваряне на атомни електроцентрали в Швеция е възможно големи региони на страната да се сблъскат с продължителни прекъсвания в доставките на електроенергия. Това се посочва в доклад на държавния оператор на електропреносните мрежи Svenska kraftn
0
 
1
 
6
преди 2 месеца
Първо Зелев и при нас в момента се подготвят много зелени проекти и само чакат да текнат парите от ЕС да се реализират, а после ще искат 25 години гарантирано изкупуване от държавата. Схемата е отиграна и готова да се завърти втори път, уж вече по-изгодно. Един ден ще берем ядовете от наложения с толкова пропаганда зелен диктат. И този ден не е далече.
---------------
"След планираното затваряне на атомни електроцентрали в Швеция е възможно големи региони на страната да се сблъскат с продължителни прекъсвания в доставките на електроенергия. Това се посочва в доклад на държавния оператор на електропреносните мрежи Svenska kraftn
   1| 2