IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

FT: Основният бизнес на Wirecard e бил на загуба от години

Компанията е била на загуба още през 2017 и 2018 г., макар че официалните данни показват непрекъснато увеличаване на печалбите и през двете години

19:10 | 06.07.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Alex Kraus/Bloomberg</em></p>

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Предполагаемите измислени резервации, извършени от страна на неплатежоспособния доставчик на платежни услуги Wirecard, разкриват натрупващи се загуби в основната му дейност.

В Европа и Америка дъщерните компании, които са били пряко под контрола на Wirecard, са в зоната на загубите от години, съобщи в неделя Financial Times (FT), като се позовава на приложения от специалната счетоводна дейност на одиторската фирма KPMG.

През 2018 г., когато Wirecard влезе във водещия германски борсов индекс Dax и замени Commerzbank, бизнесът е щял да генерира оперативна загуба в размер на 74 милиона евро под прякото влияние на Wirecard.

Wirecard е загубила пари и през предходната година, докато официалните бизнес данни за групата като цяло показват непрекъснато увеличаване на печалбите и през двете години. Компанията не е коментирала информацията на вестника.

След няколко забавяния в публикуването на годишния доклад за последната година Wirecard трябваше да признае в средата на юни, че е много вероятно около 1,9 милиарда евро никога да не са съществували в доверителните сметки във Филипините.

Парите бяха официално заделени за така наречения бизнес с трети страни в Азия, за който Wirecard твърди, че осъществява бизнес в държави без собствен лиценз. Междувременно Wirecard подаде заявление за защита от фалит, което унищожи милиарди евро от пазарната стойност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
ПИЧ
преди 3 години
Аз не знам тия *** от ДАКС, как може тази компания да я пуснат в Индекса, да се котира. Ми то не се знае тази фирма от какво печели ?! Някой ако знае да каже. От платежно посредничество не може да се изкара. Трудно можеш да биеш банките в сферата на платежното посредничество. Ако дават малки кредити (тип кредини карти) това е възможно да носи доход.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още