IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Apple поевтиняха за пръв път от шест сесии

Въпреки това индексът S&P 500 постигна нов рекорд

23:20 | 25.08.20 г. 2
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса завършиха търговията във вторник със смесено представяне, а акциите на Apple отчетоха първи спад в цените си за последните шест сесии, информира CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи с 60,02 пункта, или с 0,21%, до ниво от 28 248,44 пункта. Широкият измерител S&P 500  добави 12,34 пункта, или 0,36%, до ниво от 3443,62 пункта, а технологичният показател Nasdaq Composite регистрира ръст от 0,76%, или 86,75 пункта, до ниво от 11 466,47 пункта.

Акциите на Apple поевтиняха с 0,8%. Книжата на Boeing, Raytheon Technologies и Exxon Mobil се търгуваха с около 2% по-ниско.

Вниманието на трейдърите бе ангажирано от смесени икономически данни. Статистическата служба на САЩ отчете ръст от 36% в продажбите на новопостроени жилища през юли. От друга страна обаче индексът на потребителското доверие на Conference Board спадна за втори пореден месец.

Според Анета Марковска, главен икономист в Jefferies, високочестотните данни показват, че икономическата активност в САЩ набира скорост в края на август.

„Повторното отваряне на училищата се оказва положителен катализатор, като пазаруването за училищни принадлежности изглежда ще надмине нивата си от миналата година. Забелязваме  и ранни/ориентировъчни доказателства за подобряване на тенденциите на пазара на труда в държави, в които училищата се отварят в началото на август “, каза Марковска.

Индексът S&P 500 е нараснал с повече от 50% от момента, в който достигна най-ниското си ниво на 23-и март насам.

„Ние казваме на някои от нашите клиенти да използват тези ралита на пазарите като добри възможности за намаляване на част от експозициите си в акции“, казва Алекс Чалекиян, изпълнителен директор на Lake Avenue Financial, отбелязвайки, че повечето от активите в S&P 500 все още се намират на отрицателна територия.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа е съответно до 0,687% и 1,395%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, се намира на ниво от 93,02 пункта.

Еврото се разменя със ръст от 0,39% на ниво от 1,183 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се повишава с 0,82 долара до 45,95 долара за барел. В същото време фючърсите върху американския лек суров петрол WTI  отчитат повишение от  0,75 долара до ниво от 43,37 долара за барел.

Цената на златото бележи спад от 0,22% до ниво от 1935 долара за тройунция.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
Lucifer
преди 3 години
Ммдааа...Тато беше велик....а ББ, най-добрият му ученик...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
novata_ikonomika
преди 3 години
"Според Анета Марковска, главен икономист в Jefferies, високочестотните данни показват, че икономическата активност в САЩ набира скорост в края на август."Още по-високочестотни данни дай боже всекиму следващия месец и DOW ще се изстреля в космоса. След това ще строим завод - първо за полупроводници, после и за цели проводници.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още