Случващото се с Венеция показва защо туризмът трябва да се промени след Covid-19

Нуждаем се от решения за сектора, които да подкрепят и местните жители, и околната среда

Случващото се с Венеция показва защо туризмът трябва да се промени след Covid-19

Снимка: Andrea Merola/Bloomberg

Още по темата
Коронакризата дава глътка въздух на популярните туристически дестинации
13.06.2020
Коментари
   1| 2    
1
 
2
 
12
ДХДО до: mariata
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
„По-добре да обслужващият персонал да се насочи в индустрията и селското стопанство, ...”

====

То, ако съществуваха тази индустрия и аграрен сектор, гладни за трудова сила, нали до сега все щяха да направят опит, да предложат условия на труд и заплащане, които да оставят туризма без пукнат работник ?

И ако си мислиш, че това да се предложат по-добри условия на труд и заплащане, от тези в бг туризма, е някакво сериозно предизвикателство ... значи имаме съществени разминавания в тези понятия.
Очевидният извод, който се налага от горните констатации е, че в БГ НЕ съществува търсене на трудова сила, което да балансира закриването на заетост и доходи от туризма. Имай предвид, че това са доходите и/или заетостта на много сериозен % от населението в БГ. Това късае собственици на отделни жилища, които се отдават сезонно за туристически цели, едно-фамилни хотели, та до големите вериги и всички заети в сферата и съпътстващите услуги, само в хотелиерството и реторантьорството НСИ отчита 183 хил.заети за 2019г.... туризма , също така е 12% от БВП.
2
 
5
 
11
преди 2 месеца
Бил съм там отдавна, но пак бих отишъл!
2
 
3
 
10
дядя Вова до: Hahoto
преди 2 месеца
2
 
5
 
9
дядя Вова до: Hahoto
преди 2 месеца
Така е, но племето е зомбирано от филиалите на CNN:

Нова, bTV, БНР, БНТ и пр.
3
 
4
 
8
Hahoto до: zelka007
преди 2 месеца
Ходих по миналата година. Страхотно е. През нощта в 2 е като ден и пълно с народ. Стотици корабчета щъкат по реката към мостовете, които се вдигат в полунощ ... Да ни ти изброявам що музеи минахме, останахме без крака. На касата за корабчета касиера пита от къде сме. А после ме пита вярно ли е, че българите вече мразят руснаците. Успокоих го. От тази година няма виза за българите там за 7 дни при директен полет. Така че горещо препоръчвам, няма да съжалявате и за секунда! Цените са ниски като при нас и за нощувки и за храна. Без туроператор, сам си определяш ритъма...
0
 
4
 
7
преди 2 месеца
"прекаленият туризъм" ... Преди 30 години по планетата щъкаха 4.5 милиарда души, днес са близо 8. Процентът хора пътуващи сигурно е същия, просто хората са повече.
2
 
5
 
6
zelka007 до: дядя Вова
преди 2 месеца
ама в санкт петербург по време на белите нощи да позапяш петродворец и да се разходиш покрай нева ще идеш , а ?!
2
 
2
 
5
преди 2 месеца
усетя де :)
3
 
3
 
4
преди 2 месеца
Да отида във Венеция, да удетя как вонят каналите.....

МЕРСИ .@$4'с:В!-еР'd.40а.$@. не е замен.
3
 
5
 
3
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Туризмът отдавна не обслужва местното население. Особено пък курортите. Например в Слънчев бряг от туризъм с пияни англичани печелят туроператорите и собствениците на хотели, но не и обикновения българин. Не съм хейтър, но си мисля, че за мен и моето семейство и за повечето българи, ще е много по-приятна почивката, ако на плажа няма чужденци и 90% от хотелите са затворени, та даже фалирали, в идеалния случай разрушени. От това ще загубят само шепа мошенници.

И не, не е вярно, че много хора ще останат без хляб. На който му се работи работа има. По-добре да обслужващият персонал да се насочи в индустрията и селското стопанство, отколкото да е с л у г и н а ж на пи я ни английски з а д н и ц и. Най-проспериращите държави не разчитат на масовия туризъм
   1| 2