IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-големият круизен кораб в света акостира в Саутхамптън

Harmony of the seas ще се отправи на първото си круизно пътешествие на 22 май

14:30 | 17.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Най-големият круизен кораб в света Harmony of the seas, който беше пуснат на вода в неделя в коработстроителницата на френския град Сен Назер, се очаква да акостира днес на пристанището на британския град Саутхамптън, предава AP.

Корабът, който е с впечатляващите размери: 362 метра дължина, 66 метра широчина и 72 метра височина (колкото 20-етажен жилищен блок), бе спуснат на вода с помощта на два влекача. Това се случи под погледите на близо 70 хил. души на брега и на хора на десетки плавателни съдове и от въздуха.

Harmony of the seas е собственост на американската компания Royal Caribbean Cruises.

Той може да приеме до 6700 пътници, както и екипаж от 2100 души. На борда му има театър с 1400 места, 40 ресторанта, басейни с генератори на вълни, голям брой сауни и джакузита. За спортуващите са предвидени дори баскетболна площадка и мини голф игрище. Пасажерите могат да посещават и множеството магазини и кафенета на борда. Създадена е и специална атракция – бионичен бар, в който роботи приготвят коктейлите.

Корабът е построен за три години. Той е с водоизместимост от 277 500 тона и има 10 палуби.

Harmony of the Seas плава под флага на Бахамските острови. Корабът ще се отправи на първия си круиз на 22 май, тръгвайки от Саутхамптън. След това се планират круизи в Средиземно море с отправна точка Барселона. По-късно, в края на октомври, той ще бъде прехвърлен в Карибско море.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още