IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво ще обяви Apple на софтуерната си конференция през юни?

Компанията е подготвила важни ъпдейти и нови приложения за повечето от дигиталните си услуги

10:28 | 07.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската технологична компания Apple планира да представи група нови приложения, функции и инструменти, които са в процес на развитие, по време на годишната си софтуерна конференция, която ще се проведе през следващия месец, пише Bloomberg.

За да подобри устройствата си и да засили връзката си с потребителите, гигантът ще продължи да върви по деликатния път между привличането на външни разработчици на приложения и конкурирането си с тях.

Worldwide Developers Conference (WWDC) започва на 3 юни. Компанията ще представи ъпдейти на операционната система, която се ползва на iPhone, iPad, Mac, Apple Watch и Apple TV. Акцентите включват подобрения на основни приложения за iPhone, като Maps, Reminders и Messages, нови приложения за Apple Watch, така че той да стане по-независим от iPhone, както и подобрения в следенето на здравните показатели през устройствата на Apple, твърдят източници, запознати с плановете.

От пускането на iPhone през 2007 г., Apple има агресивен подход към обновяването на своите мобилни операционни системи всяка година. Бързият темп оказва натиск върху инженерите на Apple, но резултатите са впечатляващи.

Apple планира да добави App Store директно в Apple Watch, така че потребителите да могат да свалят приложения в движение. Това може да донесе нови възможности за външни разработчици, като насърчи инсталациите на мобилни приложения. Същевременно Apple работи по свои нови приложения за умния си часовник. Предвидени са нови здравни услуги, калкулатор и приложение за аудио книги, посочват източниците, запознати с плановете.

До момента Apple успя да накара тази стратегия да работи. App Store генерира 46,6 млрд. долара от покупки на приложения миналата година, или почти двойно на похарченото в еквивалентния магазин за Android на Google, сочат данни на Sensor Tower. Apple привлече над 20 млн. разработчици, които създадоха над 2 млн. приложения за платформата ѝ. Същевременно има 1,4 млрд. активни устройства на Apple, които са в употреба, а 92% от iPhone и iPad, които се ползват в момента, са с най-новата операционна система или с предходната версия. App Store и другите дигитални услуги са напът да генерират над 50 млрд. долара годишни приходи за Apple.

Обновяването на мобилната операционна система за iPhone и iPad, което носи кодовото име „Yukon”, предвижда нови функции в редица приложения, включително такива, които първоначално бяха планирани за миналата година. Компанията вече работи по iOS 14 с кодово название „Azul”, която ще бъде пусната през 2020 г. Очаква се тя да поддържа 5G свързаност и да има нова функционалност с добавена реалност за iPhone, който ще се появи догодина.

За втора поредна година софтуерът ще ускори работата на устройствата и ще намали бъговете. Предвиден е Dark Mode, или интерфейс с черен или сив фон за ползване вечер.

Обновеното приложение Health с нова начална страница ще подчертава по-ясно дневната потребителска активност. В него ще има и секция с допълнителна информация, включително колко силно слушате музика на слушалките си или колко е шумно около вас.

Промените в приложението Apple Books имат за цел да насърчават потребителите да четат повече в движение.

Освен това Apple ще комбинира услугите Find my Friends и Find my iPhone в ново, отделно приложение, което вътре в компанията наричат „Green Torch”.

Ъпгрейдът на приложението Home пък има за цел да помогне на компанията да интегрира системата с камери за сигурност, включително ще предложи преглеждане на стари записи.

Колонките HomePod ще могат да отговарят на различни гласове, което значи, че най-сетне ще видим така очаквания режим за персонализирано ползване от няколко потребители.

Вижте още технологични новини във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още