IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво е бъдещето на криптовалутите през 2019 г.?

През следващата година вероятно ще станем свидетели на възстановяване на пазара на криптовалути, прогнозират от Admiral Markets

08:40 | 06.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Въпреки сравнително стабилния октомври ноември се оказа черен за криптовалутите, a през декември изглежда колебанията продължават.

Криптопазарът изглежда се намира в свободно падане, след като Биткойн изтри почти 40% от стойността си през месеца и падна под 3500 долара. В края на ноември бе най-големия седмичен спад за най-голямата криптовалута от април 2013 г. Като цяло пазарната капитализация на цифровите валути се срина до 126 милиарда долара, а тази на Биткойн падна под 70 милиарда долара.

В същото време цената на Етериум се гмурна под 100 долара и това позволи да бъде Етера да бъде изместен от по-стабилния Рипъл на второто място по пазарна капитализация.

„Ако негативните настроения около криптовалутите продължат, може да видим ново дъно на криптопазара в началото на 2019 година. Цената на Биткойн може да се срине дори под 2500 долара, а общата пазарна капитализация на криптовалутите да падне до 100 млрд. долара”, смята Димитър Цонев, управител на Admiral Markets UK клон България.

„Ние от Admiral Markets очакваме, че в течение на следващата година вероятно ще станем свидетели на възстановяване на пазара на криптовалути. Цената на Биткойн може да се върне над пробитата в средата на ноември ключова подкрепа от 6000 и дори да достигне 7000 долара”, прогнозира Цонев. 

„Един подобен ръст на най-голямата криптовалута ще издърпа и останалите му конкуренти, което ще изкачи пазарната капитализация обратно до около 600 милиарда долара".

Как да се възползваме от понижаващите се цени на криптовалутите? Един от най-добрите варианти затова са договорите за разлика (CFD-та), които Ви дават възможност да откривате, както дълги, така и къси позиции. Освен това при търговията със CFD-та имате възможност да използвате и ливъридж, чрез който може да отваряте позиции по-големи от личния капитал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още