IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вицепрезидент на СМЕ влиза в Борда на bTV

Антъни Чой заменя в Надзорния съвет подалия оставка през август Адриан Сарбу

18:03 | 16.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	&nbsp;Антъни Чой. <em>Снимка: CME</em></p>

 Антъни Чой. Снимка: CME

Поредните промени настъпват в надзорния съвет на "БТВ Медиа груп". В борда на компанията, която е собственост на Сentral European Media Enterprises с основен акционер американската компания Time Warner, влиза вицепрезидентът и ръководител на стратегическото планиране и операциите на собственика CME Антъни Чой, съобщиха от българската медийна компания.

Чой влиза в надзора на мястото на подалия оставка през август Адриан Сарбу, който беше президент и главен изпълнителен директор на СМЕ, а промяната е вписана днес в Търговския регистър.

Антъни Чой работи в СМЕ от  2005 г. насам и от мениджър проекти се издига до ръководител на финансовото планиране (2006 г.), на планирането и развитието на бизнеса (2008 г.) и достига до вицепрезидентския пост през 2009 г. Преди да се присъедини към СМЕ, Антъни Чой е работил в компанията Ernst & Young в Лондон и е отговарял за управлението на редица големи консултантски проекти. 



От днес главни изпълнителни директори на СМЕ са Кристоф Мануш, който ще отговаря за оперативната дейност, и Майкъл Дел Нин - с ресор корпоративни въпроси.  

Мануш притежава16-годишен опит като главен изпълнителен директор на медийни компании, между които Alpha Media Group в Гърция, RTL Televizija в Хървания и ACS Media GmbH. Последната му длъжност е консултант на Turner Broadcasting International. Преди това той е бил член на Комитет по оперативен мениджмънт на RTL Group.

"Развълнувам съм, че се присъединявам към CME и с нетърпение очаквам да се впусна в това предизвикателство. Щастлив съм, че ще работя с Майкъл и ще дадем всичко от себе си, за да продължим да надстрояваме над отличните резултати и репутацията на компанията във всяка една от шестте територии”, казва Мануш. 

Майкъл Дел Нин е бивш директор в CME, заемал длъжността от октомври 2009 до септември 2013. Бил е вицепрезидент на Международни и корпоративни стратегии в Time Warner Inc., която е основен акционер в СМЕ. 

„За мен е голяма привилегия да оглавя CME с Кристоф, човекът постигнал едни от  най-добрите резултати . Познавам много от талантливите хора в компанията и нямам търпение да се присъединя към техния отбор", споделя и Дел Нин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още