IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Следващият брой на Charlie Hebdo ще излезе в едномилионен тираж

Обичайният тираж на сатиричния вестник е 60 хил.

15:42 | 08.01.15 г.
<p>
	Хора от всички краища на света оставиха цветя, моливи и свещи в памет на жертвите. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Хора от всички краища на света оставиха цветя, моливи и свещи в памет на жертвите. Снимка: Ройтерс

Следващият брой на френския сатиричен вестник Charlie Hebdo ще бъде издаден в тираж от 1 милион екземпляра, вместо обичайните 60 хил., съобщи адвокатът на изданието Ричард Малка, цитиран от в. Le Figaro и БТА.

Очаква се той да се появи по магазините в сряда. По думите на Малка вестникът ще е с обем от осем страници, вместо 16, както бе досега.

Помощ на Charlie Hebdo ще окажат в. Le Monde и Canal+, а екипът ще бъде подслонен от в. Libération.

При атентата в редакцията на Charlie Hebdo вчера бяха убити 12 души. Разстреляни са осем журналисти, гост на седмичника, човек от поддръжката на офиса и двама полицаи. Най-известните карикатуристи на списанието – Шарб, Жан Кабю, Жорж Волински и Тинюс са сред застреляните.

Във Франция днес е ден на траур, а хора от цял свят показаха съпричастност със скръбта за жертвите. Граждани от всички краища на света оставиха цветя, моливи и свещи пред посолствата на Франция в държавите си.

От Сдружението на журналистите франкофони в България отправиха призив към журналистическата гилдия за поднасяне на цветя тази вечер от 18 часа пред сградата на Френския институт в знак на солидарност с Charlie Hebdo и в защита на свободата на словото.

Зеб Екарт от телевизия Bloomberg с коментар за това как социалните мрежи реагираха на атаката в Париж

Още видеа гледайте на сайта на Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още