IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продукции на Netflix са най-стриймваните предавания на платформата

Компанията публикува списък с десетте водещи програми на платформата в 33 държави, давайки подробните данни за това какви са предпочитанията на зрителите

22:11 | 30.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Продължавайки успеха на своите оригинални програми, Netflix обяви, че най-стриймваните продукции на платформата са комедията „Murder Mystery“ и третият сезон на научнофантастичния сериал „Stranger Things“.

Компанията публикува списък с десетте водещи програми на платформата в 33 държави, давайки най-подробните данни досега за това какво се гледа в най-популярната телевизионна онлайн мрежа.

Лентата „6 Underground“ на режисьора Майкъл Бей и фантазията „The Witcher“ също са едни от най-гледаните предавания от американската аудитория.

Netflix, която по-рано това запълваше програмата си с продукции на други студия, сега разчита повече от всякога на свои програми, за да поддържа интереса на потребителите. В същото време партньори на компанията като Walt Disney Co. изтеглят продукцията си, за да захранят своите собствени платформи за стрийминг. Миналият месец стартира услугата Disney+, а догодина се очаква нов конкурент от NBCUniversal и WarnerMedia

Въпреки всичко Netflix все още разчита до известна степен на материал от Disney. Анимацията „Феноменалните 2“ на Pixar, която е собственост на Disney, стана третият най-популярен филм на платформата през 2019 г.

Данните, въпреки че дават по-ясна картина за предпочитанията на зрителите на платформата, до голяма степен са и ограничени, тъй като трета страна не е потвърдила достоверността им. Класацията се изготвя на база стриймвания през първите 28 дни след публикуването на дадено предаване.

Броят им включва хора, които са гледали поне две минути от програмата, като Netflix разчита в голяма степен на прогнози за изчисляване на популярността на предаванията и филмите, публикувани през декември.

Собствените филми и шоута на Netflix доминират в почти всяка една категория както в САЩ, така и в чужбина. „Murder Mystery“ с участието на Дженифър Анистън и Адам Сандлър, е най-гледаното предаване в девет държави, включително Австралия и Колумбия.

В същото време третият сезон на сериала „Casa de Papel“ е на челно място в шест държави, сред които Испания и Израел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още