IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пекин ще прочиства онлайн съдържание, в което се „злослови“ за икономиката

Ще се преследват профили и публикации, които публикуват срещу финансовите пазари в Китай или неправилно интерпретират политики и икономически данни

13:45 | 28.08.21 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Китайските власти започнаха двумесечна кампания за преследване на технологични платформи и профили в социалните мрежи, които публикуват финансова информация, която може да се приеме като вредяща на икономиката.

Инициативата ще се фокусира върху коригирането на нарушения, при които има „злословене“ срещу финансовите пазари в Китай или неправилно интерпретиране на политики и икономически данни, посочват от Службата за киберпространство в страната.

Тези, които препубликуват чуждестранни статии или коментари, които погрешно интерпретират вътрешнополитически финансови въпроси, „без да заемат позиция или да направят оценка“, също ще бъдат обект на кампанията, се казва още в съобщението, цитирано от Bloomberg.

Целта на мярката е да се култивира „добронамерена“ онлайн среда за обществени мнения, които могат да улеснят „устойчивото и здравословно развитие“ на китайската икономика и общество, се казва още в позицията на властите. Кампанията следва публикуваното по-рано в петък предложение на службата за регулиране на алгоритми, които технологичните компании използват за препоръка на видеа и друго съдържание.

Сайтове и платформи ще трябва да прочистят публикациите за финансова информация от своите страници, както и да закриват профили, които нарушават новите разпоредби под надзора на властите, включително службата за киберпространство, финансовото министерство, централната банка, както и други регулатори.

Технологични компании и оператори на социални медии, като Tencent Holdings Ltd. и Toutiao и Douyin на ByteDance Ltd., вече обещаха да приложат промените и да регулират съдържанието, свързано с финансова информация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 3
julian12
преди 2 години
Има и то доста отдавна. Както има в САЩ, ЕС, Япония и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 1
evlogi
преди 2 години
А така.С пълен напред към близкото минало!!!Дън Сяопин сигурно се върти в гроба си като пумпал...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
redcretin
преди 2 години
Горките малко червени човечета :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 2
zelka007
преди 2 години
хихи ... да не би да има нещо гнило в поднебесната ... ?! ... сакън ... тука русофилско-чайнофилското ни форумно общество ще направи салто ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още