IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

News Corp надмина очакванията на Wall Street

Новопридобитата австралийска платена телевизия Foxtel започва да се отплаща

13:34 | 10.08.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Издателският бизнес на медийния магнат Рупърт Мърдок с флагмани като американския Wall Street Journal или New York Post отново се представя по-добре.

News Corp успя да мине очакванията на Wall Street за печалбата, след като компанията се възползва от ръста в новопридобития телевизионен бизнес в Австралия и отчете двуцифрен ръст в издателския бизнес, предава Ройтерс.

Услугата за видео услуги по абонамент на News Corp, която включва и придобитата от компанията на Мърдок австралийска фирма за платена телевизия Foxtel, допринася с 610 млн. долара за общите приходи през четвъртото фискално тримесечие, приключило в края на юни.

Сегментът за новини и информационни услуги, който формира обичайно около половината от общия размер на приходите на News Corp и който включва Wall Street Journal и New York Post, бележи ръст от 1% на приходите на годишна база до 1,23 милиарда долара.  

Приходите на онлайн дивизията на News Corp за недвижими имоти скачат с 19%, докато подразделението за книгоиздаване, в което влиза HarperCollins, отбеляза 20% ръст на приходите.

News Corp заяви, че нетната загуба за акционерите се е свила до 372 млн. долара през четвъртото тримесечие спрямо 430 млн. долара година по-рано. Изключвайки еднократни ефекти, компанията е спечелила 8 цента на акция, над средното ниво на очакванията на анализаторите от 6 цента, сочи анкета на Thomson Reuters I/B/E/S. Общите приходи са нараснали с около 30% до 2,69 млрд. долара, над очакваните 2,65 млрд. долара. 

Другата голяма компания на Мърдок - 21st Century Fox, в която са обединени филмовият и телевизионният бизнес, отчете ден по-рано почти двоен ръст на печалбата си. В момента компанията се е концентрирала върху продажбата на част от активите си за 71 млрд. долара на американския концерн Walt Disney. Disney се съгласи да закупи активи, включително филмови и телевизионни студия на Fox, както и медийната компания Star India и европейския платежен телевизионен канал Sky PLC. Disney, която първоначално се съгласи да купи активите на Fox през декември, повиши офертата си след война на наддавания с Comcast Corp, предава Wall Street Journal.

Вижте още технологични новини във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още