IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Marvel пуска ексклузивни подкасти

Компанията е сключила договори със SiriusXM

19:53 | 22.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Marvel Facebook page</em></p>

Снимка: Marvel Facebook page

Marvel Entertainment на Walt Disney обяви, че ще създава ексклузивни подкасти за сателитното радиоSirius XM Holdings и за стрийминг услуги, включително Pandora. Това ще се случва в рамките на ново споразумение между компаниите, пише в. Wall Street Journal.

Партньорството бе обявено в момент, в който все по-големи медийни компании се насочват към подкастите. Условията на сделката все още не са разкрити.

Отвъд това, че през последните години пусна редица успешни филми за супергерои на голям екран, Disney разшири вселената на Marvel отвъд кината с нови програми за сериали и има интересни планове, свързани с предстоящата ѝ стрийминг услуга Disney+.

„Вярваме, че аудиото е следващата естествена стъпка за насочване вселената на Marvel към феновете по целия свят“, посочва президентът на Marvel Entertainment Дан Бъкли. „Отмъстителите: Краят“, който е дело на компанията, стана най-печелившият филм в историята.

Сделката бележи първата голяма стъпка на SiriusXM в създаването на подкасти и подсказва, че очаква залагането на ексклузивно съдържание да привлече повече слушатели в абонаментната услуга, която струва между 8 и 21 долара месечно, и към безплатната, но включваща реклами Pandora.

Няколкогодишното споразумение ще влезе в сила през 2020 г., с четири нови авторски сериала, базирани на героите Wolverine, Hawkeye, Black Widow и Star-Lord. Предвидена е и пета продукция, в която всички герои ще се съберат. Освен това компаниите планират да разработят подкасти без сценарий, които да разказват повече за историята на Marvel, както и да включват регулярни токшоута, включващи сегмент с интервюта с известни личности.

Всяко шоу, създадено в рамките на споразумението, ще бъде пускано ексклузивно в SiriusXM и Pandora.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още