IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ла Лига ще пусне собствена стрийминг платформа

Проектът ще бъде осъществен заедно с компанията за дялово инвестиране CVC

17:38 | 09.08.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Испанската висша футболна лига и компанията за дялово инвестиране CVC планират да пуснат собствена стрийминг платформа, обяви днес испанският онлайн вестник El Confidencial. Този ход може да се окаже предизвикателство за телекомуникационните компании, които предлагат стрийминг на мачове в своите пакети, предава Ройтерс.

Ла Лига е дала съгласието си за сключването на сделка, в рамките на която CVC ще инвестира 2,7 млрд. евро за 10% от приходите и 10% дял в новоформирана компания, която ще събира редица търговски дейности на първенството.

Собствената стрийминг платформа е един от важните планове за увеличаване на приходите на лигата, пише El Confidencial, позовавайки се на източници, пожелали да останат анонимни.

Нито Ла Лига, нито CVC са отговорили на запитването за коментар.

Ако успее, платформата би била удар за сегашния притежател на правата Telefonica, който плаща на Ла Лига по 1 млрд. евро на сезон за правото да предава чрез стрийминг футболни мачове на клиентите, които плащат премия за спортни пакети.

Договорът на Telefonica изтича през 2023 г. Френската Orange има споразумение, съгласно което плаща на Telefonica за права за излъчване на мачове от сезон 2021/2022 г.

Въпреки че клиентите на дъщерното дружество Movistar на Telefonica плащат до 130 евро на месец за пакет, включващ футбол на живо, който включва още телефонни услуги, кабелна телевизия и интернет. Ла Лига и CVC смятат, че могат да предложат просто пакет с футболен стрийминг за около 13 евро, допълва El Confidencial, позовавайки се на своите източници.

Telefonica и Orange са отказали да коментират.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още