IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Forbes излиза на борсата чрез SPAC сделка

Очаква се споразумението да бъде финализирано в края на 2021 г. или в началото на 2022 г.

18:23 | 26.08.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Медийният издател Forbes Global Media Holdings обяви, че ще излезе на борсата чрез сделка с компанията със специална цел (SPAC) Magnum Opus Acquisition, докато активността на сделките в медийния бизнес се засилва, пише Bloomberg.

Комбинираната компания ще е с обща стойност 630 млн. долара според изявлението. Управленският екип на Forbes ще продължи работата си и след сключване на споразумението, което се очаква да бъде финализирано в края на четвъртото тримесечие на 2021 г. или в началото на първото тримесечие на 2022 г.

Това е поредното сливане във все по-активното новинарско медийно пространство, след като през юни BuzzFeed обяви, че ще стане публична чрез SPAC сделка. Отделно от това германският издател Axel Springer ще придобие вашингтонския новинарски сайт Politico.

Очаква се сделката на Forbes да набере 600 млн. долара от сливането.

Списанието заяви, че ще се възползва от своята марка и технологиите си, за да „превърне читателите в дългосрочни, ангажирани потребители на платформата“ чрез членство, абонаменти и таргетирани продуктови предложения.

Бърти Чарлс Форбс основава списанието през 1917 г., а по-късно го предава на сина си Малкълм. Синът на Малкълм – Стив, след това става президент и главен изпълнителен директор, както и главен редактор на списанието през 1990 г. Той два пъти се кандидатира за президент на САЩ.

Компанията заяви, че марката ѝ достига до над 150 млн. души по света и има 45 лицензирани местни издания в 76 държави.

Magnum Opus, която е ръководена от председателя и главен изпълнителен директор Джонатан Лин, бивш директор на Point72, набра 200 млн. долара от първичното си публично предлагане през март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още