IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Comcast официално отправи оферта за Sky за 31 млрд. долара

Американската компания се изправя срещу вече договорената сделка между британската телевизия и Fox

14:56 | 25.04.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската кабелна компания Comcast подаде оферта за 22 млрд. паунда (31 млрд. долара) за закупуването на британската платена телевизия Sky, с което се изправя срещу вече договореното, но по-ниско предложение за придобиване от Fox на Рупърт Мърдок, съобщава Ройтерс.

Comcast, която за пръв път очерта офертата на същата цена от 12,50 паунда на акция през февруари, заяви, че ще продължи отношенията си с независимите директори на Sky, за да получи препоръка за сделката.

Twenty-First Century Fox, която вече притежава 39% от Sky, заяви, че остава ангажирана с препоръчаната парична оферта за Sky, обявена на 15 декември 2016 г., и в момента разглежда възможностите си.

Ново изявление ще бъде направено в най-кратки срокове“, казаха от компанията.

Сделката с Fox за 10,75 паунда на акция се проучва внимателно от регулаторите, които имат опасения, че влиянието на Мърдок може да се засили, притежавайки цялата телевизия, в комбинация с британските си вестници.

Междувременно Fox договори продажбата на голяма част от телевизионните и филмовите си активи на Walt Disney, включително дела си в Sky.

Comcast, която е собственик на NBC и Universal Pictures, заяви, че е щастлива от финализирането на офертата.

От дълго време вярваме, че Sky е изключителна компания и страхотно пасва на Comcast”, каза председателят и главният изпълнителен директор Браян Л. Робъртс.

„Sky има силен бизнес, отлична лоялност към клиентите и ценна марка“, допълни той.

Акциите на Sky се търгуваха с повишение от 3% до 13,45 паунда към обяд. 

Още технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още