За няколко часа Китай изтри 500 млрд. долара от капитализацията на биткойна

Валутата вече е с над 50% под рекорда си от почти 65 хил. долара, достигнат през април

За няколко часа Китай изтри 500 млрд. долара от капитализацията на биткойна

Wei Leng Tay/Bloomberg

Още по темата
Коментари
2
 
4
 
9
khao до: cherney
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Биткойн е най-твърдия актив в света към настоящия момент---който падна с 20% за една седмица... хахахахахахакупи си още, напутай още в пирамидата... и си е чиста пирамида, ако изчезнат свежите пари, сте жив зян !Те и да не изчезнат, като наближи производствената му цена до сегашната...пак сте заминали... а цената расте непрекъснато (все едно говорим за пирамида).. чиповете и тока са скъпи
5
 
6
 
8
cherney до: Dr. Vatnikov
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
SEC / щатската комисия по ценни книжа / има определение за финансова пирамида. Биткойн не отговаря на нито една от характеристиките. Примерът с лалетата е неудачен, доколкото лалета можеш да създадеш безкрайно количество, а 90% от биткойните вече са създадени. Dogecoin може да бъде сравнен с лалетата, защото няма краен предел. И реално няма как да струва и цент. Виждането ти за актив се споделя от много хора, но то е неправилно. Това, че кюлче злато може да се превърне в украшение за индийския пазар е факт, но пазарна капитализация на златото от 10 трлн. не може да бъде обоснована с индустриалното му приложение. Освен това, щатските ценни книжа актив ли са, доколкото няма как да създават нищо, но се държат от централни банки, корпорации и правителства? Разбира се, че са актив. Биткойн е най-твърдия актив в света към настоящия момент, доколкото тази монетарна дигитална мрежа има краен предел и зад този протокол стои криптографията и математиката. Златото няма как да е по-добър съхранител на стойност в дългосрочна перспектива, защото една по-висока цена на тройунция ще насърчи науката, респективно ще възникнат технически решения за по-евтиното му и ефективно добиване. Както се случи с петрола, за който се очакваха цени от по 250 долара за барел в бъдеще. Но се роди техническото решение фракинг и цената остана 50 долара. Единствената възможност за epic fail на биткойн е правителството на САЩ да инкриминира притежанието му и да наложи санкции на държави, които позволяват употребата му. Възможно ли е това да се случи? Да, възможно е.
2
 
6
 
7
Dr. Vatnikov до: cherney
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Да, имам мнение по въпроса и го изказвам. Както и ти.Биткойн е нещо, което нито носи някаква съществена полза за обществото, нито е или ще е масово използвано средство, нито генерира приход, нито има фундамент. Казано най-просто е въздух под налягане. Не е за пръв път в историята, няма и да е за писледен. Прочете историята за лалетата в Холандия преди век, едно към едно както и сега с биткойна.Не е сериозно да правиш ценови анализ на въздух под налягане, това се прави за истински активи, които носят истински доходи или хедж, който се ползва масово.Биткойна е чиста пирамида, чиято цена зависи ЕДИНСТВЕНО от новопривлечените шарани, на които са обещавани глупости по социалните мрежи и са заливани от глупости, че ако не купели, значи били смoтаняци..stay poor и подобни елементарни трикове.
4
 
3
 
6
cherney до: evlogi
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Това е позиция на Китай от 2013г. и тя не е променена до днес. Туитовете на Мъск и позицията на Китай са катализатори, а не причина за корекцията. А причината е съвсем елементарна - цена от 60к беше напълно неадекватна към днешния ден и прекалено бързо се стигна до нея. След халвинга през май 2016 един биткойн струваше 500 долара, а година по-късно беше около 2000. При халвинга през май 2020 един биткойн струваше 10.000 долара и е съвсем нормално предвид настоящата капитализация този растеж да е по-бавен от предходния през 2017, а се оказа по-бърз. 200 daily moving average е около 30-31000 долара, което е напълно адекватна цена за момента. Даже писах за тази цена във форума.Биткойн се погребва по няколко пъти месечно, но все още съществува. Смъртта му може да настъпи, ако САЩ забранят криптото и обявят биткойн извън закона.
1
 
3
 
5
преди 6 месеца
еееми нагледно как националната държава бие една в мутрата на транснационалния капитал .... НО как вече беше споменато у предната статия ората не се стремят да плащат с Bitcoin шот нема смисъл и не стаа, а акумулират и плащат с дигитални доларчета (Stablecoin) USDT или BUSD например .... Мдам ... всичко хубаво но ше видим къде ше му излезе края на таз целата раота ....
5
 
2
 
4
cherney до: Dr. Vatnikov
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
И8глеждаш малко обсебен от биткойн и криптото, доколкото под всяка една статия имаш коментар, а всички коментари са почти идентични. Защо така?
2
 
6
 
3
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Пирамидата почна да потъва.И спиране няма.
1
 
7
 
2
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Каква капитализация, какви 5 лева, светът окончателно се е побъркал с тази крипто измама. Това ми напомня за много случаи когато някой познат се опива да плати нещо с карта и възниква проблем, или в картата нямало пари или не я приемат или не знам какво си там, и ме гледат с тъжни очи, докато бръкна в джоба и изваня истински актив и оправя сметките. Примерно.
5
 
2
 
1
преди 6 месеца
Hong Kong's Bitcoin Association said in a tweet in response to China's reiterated ban: "For those new to bitcoin, it is customary for the People's Bank of China to ban bitcoin at least once in a bull cycle."