IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подновеният крипто ентусиазъм повиши цената на биткойна до нивата от ноември

Най-известната цифрова монета в света нарасна с 5,5% до малко над 8574 долара, след като от CME Group Inc. изтъргуваха 54 опции за биткойн фючърси

13:15 | 14.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Биткойнът се повиши до най-високата си стойност от ноември, тъй като започването на търговия с опции, свързани с цифровата валута, повиши настроенията, информира Bloomberg.

Най-известната цифрова монета в света поскъпна с 5,5% до малко над 8574 долара, след като от CME Group Inc. изтъргуваха 54 опции за биткойн фючърси. По-широкият индекс Bloomberg Galaxy, проследяващ стойностите на кошница от цифрови валути, се повиши с 5% поради увеличения в стойностите и на други дигитални монети като етър и лайткойн. Б Б

Към 12:08 ч. българско време биткойнът се разменя за 8500 долара.

„Цената (на биткойна – бел.ред.) щеше да се повиши, а инициативата на CME вероятно й даде допълнителен тласък“, каза Виджай Айяр от Luno. „Повечето хора смятат, че това може да бъде началото на нов възходящ тренд, особено с предстоящото през май разполовяване", добави той.

„Последното рали изглежда като пробив след продължителния спад от началото на август. Увеличенията ще останат волатилни, освен ако биткойнът не успее да достигне ниво от 9500 долара",продължи Айяр.

Биткойнът се повиши с почти 20% през първите две седмици на годината след волатилна 2019 г., в която ранният оптимизъм от страна на инвеститорите след обявяването на криптовалутния проект на Facebook Inc. отстъпи място на скептицизма и интензивния регулаторен контрол.

Индустрията продължава да работи за популяризиране на употребата на технологията, докато очаква по-голяма регулаторна яснота на борсите по въпроси като биткойн ETF продукти. Междувременно започна да се оформя дебат дали предстоящото разполовяване - планирано намаляване на количеството добивани биткойни - наистина ще послужи като нов двигател за печалби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още