IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондонското сити ще получи повече правомощия за крипто регулация

Понастоящем всяка компания, оторизирана от Органа за финансово поведение, може да одобри финансово насърчаване от неоторизирана фирма

21:50 | 20.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка:&nbsp;Andrey Rudakov/Bloomberg</p>

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Британското министерство на финансите предложи в понеделник да се предоставят повече  правомощията на финансовия орган на Лондонското сити относно регулирането на криптовалути като биткойн и възможната подвеждаща информация при финансово насърчаване.

Понастоящем всяка компания, оторизирана от Органа за финансово поведение (ОФП), може да одобри финансово насърчаване от неоторизирана фирма, но системата не работи правилно, казаха от министерството, цитирани от Ройтерс. ОФП характеризира като финансово насърчаване всяка покана или стимул за участие в инвестиционна дейност.

„Всяка фирма, която желае да одобри финансите насърчаване от страна на неоторизирани фирми, първо трябва да получи съгласието на ОФП“, се казва в изявление на министерството.

Великобритания също предлага да постави предлагането на някои видове криптовалути под крилото на ОФП си за първи път.

„Оценката на правителството е, че много от тези нерегламентирани криптовалути излагат потребителите на неприемливи нива на риск“, се казва в консултативния документ на финансовото министерство.

„Предложенията за регулиране на криптовалутите не са изненадващи и поставят още един пирон в ковчега на нелегитимните ICO (първични монетни предлагания), които са загубили блясъка си от разцвета си през 2018 г.“, казва Брадли Райс, старши сътрудник на адвокатската кантора Ashurst.

„Огромните количества потребителски средства сега се вливат в криптовалути, често рекламирани в социалните медии и почти изцяло извън обсега на ОФП“, заяви Мат Хопкинс, от  BDO.

„Регулацията ще затрудни много достъпа на крипто бизнеса до инвеститори, които може да не разбират рисковете, които поемат“, каза Хопкинс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още