Ел Салвадор се сдоби с още 100 биткойна

Към 27 октомври страната притежава общо 1100 монети

Ел Салвадор се сдоби с още 100 биткойна

Снимка: Getty

Коментари
   1| 2    
1
 
1
 
13
преди 1 месец
Няма профилна снимка
С моите няколко плана за момента инфлацията изобщо не ме притеснява. Не съм пресмятал точно но едно 1000% съм отгоре минимум за 21 години :)Както се казва правя си кефа в момента :)
0
 
1
 
12
Solar Power до: Solar Power
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Препоръчвам да погледнете табличката надолу за сравнение с типовете злато ETF .... Общо взето това е - "PAX Gold (PAXG) is a digital asset. Each token is backed by one fine troy ounce (t oz) of a 400 oz London Good Delivery gold bar, stored in Brinks vaults. If you own PAXG, you own the underlying physical gold, held in custody by Paxos Trust Company."
0
 
2
 
11
Solar Power до: Solar Power
преди 1 месец
Няма профилна снимка
https://paxos.com/paxgold/ - за тези които са отворени за нови идеи и бизнес :)
2
 
2
 
10
преди 1 месец
Няма профилна снимка
План Ц е да нещо подобно за оцеляване поне на 6 месеца след ядрена война. После ще видим как са уврежданията. Както казах План А ми е стандартен план каквито имате всички... акции, фондове,злато, имоти, малко земеделска земя и малко кеш. План Б е изцяло крипто и стейбъл койни. Също така доста голяма част съм сложил и на PAXG. Това е злато 1 койн = 1 унция злато. Мога да си го взема ако искам .. мога и да го продам много бързо за 1 минута на текущия курс на златото а и ми носи лихва 5.5% на година. Истинското злато от План А не ми носи доходност и не е бързо ликвидно !!! Стейбълкойните са си чисти долари които ми носят 10% лихва на година. Имам в План Б и крипто биткойни,етери и още 2-3 валути.Предвидил съм всякакви рискове :) План Б е защото вярвам и съм убеден,че мнгоо скоро ще се предоговори доларовия "съюз" и ще се превърне в нещо друго. Не ми харесва централните банки да създават пари както и когато си поискат а аз да имам отрицателна лихва. За момента 10 години биткойна работи точно срещу това.
2
 
2
 
9
khao до: ejko
преди 1 месец
Няма профилна снимка
прочети му по старите постове ... има много по смешни! :):) ... и като ги сглобиш, ще разбереш, че говориш с човек който е нещо като Батман, но с няколко олимпийски биткоин (не златни, това е старо за него) медала !
0
 
5
 
8
ejko до: Solar Power
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Държави - световни сили ще фалират, но биткойнът ще остане непоклатим?! Човек, ти съвсем си отървал козите... те и приказките ти за план Б, Ц, Д това доказват, де...
0
 
5
 
7
Dr. Vatnikov до: Solar Power
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Всички тия "екосистеми", за които говориш, не вършат никаква реална работа, нито правят койните използваеми. Екосистемите самообслужват нещо, което няма приложение, но то пак си остава без приложение. И ако фалира някой - ти нямаш пари, а компютърни кодове, които трябва да продадеш срещу пари, за да си купиш брашно. А в съвременнния свят 10 години са много относно технилогията, койните няма никога да са истински пари и то не заради технологията, а заради огромното противоречие с обществения и държавния интерес. Относно къщата добре, тока добре, но в съвременния свят не можеш да си независим, само помисли за всички стоки и услуги, които не можеш да си осигуриш сам. План Ц какво е, да не е бункер под земята и запаси за преживяване на ядрена война?
5
 
2
 
6
Solar Power до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Зависи за какво ползваш криптото. Целта на биткойна е да ти пази стойност на парите. За 10-те години от както съществува а и изобщо в цялата човешка история е най-доброто (поне за момента). Това означава,че ако фалира америка ти си имаш парите.. ако фалира Китай имаш си кинтите и т.н. Относно еко системите за плащания етера и неговата система е много по удобна. Когато милиардери които имат банки като Рикардо и други като Мъск вземат биткойни това сериозно ме кара да се замисля :) Да моят план А е предимно акции,злато,имоти и т.н. но имам от няколко години и план Б който включва крипто (биткойн,етер,bnb,cel и още 1-2). В момента почти съм готов и с план Ц (къща офгрид и да не завися от никого на 95%) съм... Започвам да мисля и за план Д !!!
0
 
8
 
5
Dr. Vatnikov до: Solar Power
преди 1 месец
Няма профилна снимка
А пък когато милиардерите почнат да си държат кеша в варовикови камъни, то знаеш ли как щяло да им се вдигне цената? То и камъните са ограничени. Само, че милиардерите са станали такива, защото са създавали/инвестирали в стойност и прекалено добре им е ясно, че зад биткойна стойност няма, а само спекула с цената.
2
 
8
 
4
Dr. Vatnikov до: Solar Power
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Винаги ми е било смешно сравнението на биткойна и истинските пари. И това, че "безконтролно" се печатало, имало нещо общо. Парите са и тяхната функция са да разпределя стоките и услугите. Казано простичко - днес се произвеждат 1000 хляба и срещу тях има 1000 лева, а утре, след печата, има 1300 лева и пак 1000 хляба, е, ясно е, каква е новата цена. Парите са цифров израз на произведените стоки и услуги. Поглеждайки биткойн - тук нямаме нищо. Нищо. Нула. Обещания. Нищо не се плаща с биткойн, в най-добрия случай физически лица си го прехвърлят един на друг и това е. Нито една нормална държава няма да замести собствените си пари с това и причините са доста затова. Биткойна пари няма да е никога, той е по-скоро една акция, зад която има обещания, мантри, заклинания по соц.медии, но НИЩО реално, което да носи някаква съществена полза.
   1| 2