Да инвестираш в криптовалути - от екзотика до масова мода

Публикуваме есето, с което Симона Гоцова спечели конкурса за есе в рамките на "Академия за финансови анализатори" на Investor.bg и ВУЗФ

Да инвестираш в криптовалути - от екзотика до масова мода

Снимка: Pixabay

Коментари
   1| 2    
3
 
7
 
15
khao до: Императорът
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
я да те питам и тебе... колко е цената на един биткоин... в киловати? Колко ток е нужен зада се изкопа един ? ... няма как една пирамида да е инфлационна или дефлационна, просто си е пирамида!
4
 
4
 
14
Dr. Vatnikov до: Императорът
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
И сега да ти обясня, умствено ограничено същество с кратуна, в която няма мисъл, а само лозунги.1. Дефлационна валута е ВРЕДНА за икономиката, вдъщност е катастрофа. Неслучайно Китай всячески се опитва да инфлира юана, а япония от десетилетия се бори със скъпата йена. 2. Това, че нещо е ограничено, не го прави ценно. Със същия успех за "валута" могат да минат гранитните камъни и вкаменелите гoвнa от динозаври. 3.Икономиката се крепи на произведените стоки и услуги, а парите са само средство за размяната им. И по-добре се моли да не ме срещаш, безполово същество, че ще видиш едно "лапане" тогава!
3
 
4
 
13
Dr. Vatnikov до: Императорът
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Дрипаво плешиво жуже (и това е вярно), с огромния си "успех" в живота, а именно дребен продавач на застраховчици, доработващ като треткласен вечерен даскал и това на 40+ години, семкаджиите могат да те учат ( ее гледам и го правят, като ти видя черната ризка и панталонче от пясъчна коприна и преметнатата диагоналка. Скъсаняк, висящ 24/7 по фейс групите за малко вниманив, което обяснимо не получаваш от другия пол, Митьо!
4
 
4
 
12
Императорът до: Dr. Vatnikov
преди 2 седмици
Хахахха, нещастен мозъчен инвaлид: ти няма да ме учиш. Мн добре знам какво е блокчейн и какво е Биткойн. В случая не е важно какво иска някоя държава, а какво искат хората. Държавите днес крепят финансите си само на безконтролното "производство" на пари, но все повече хора разбират, че държавите са най-големите фалшификатори на пари. Тук идва Биткойн, който е ограничен математически ресурс и дефлационна валута. Затова и властите гледат на Биткойн като на враг. И далеч не говоря само за Биткойн, но основно за проекти, които го превъзхождат функционално и то вратоломно го превъзхождат.А колко съм безполов, можеш да провериш лично, като дoйдеш да ми лaпаш.
2
 
5
 
11
khao до: Dr. Vatnikov
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
моля... и как ще станат по бързи и по евтини с блокчейн?
4
 
2
 
10
Dr. Vatnikov до: khao
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
По-бързи и по-евтини преводи. На първо четене, сигурно и други предимства има.
4
 
3
 
9
khao до: Dr. Vatnikov
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
защо ти трябва дигитална валута от централна банка.. с блокчейн? това знаеш ли къв разход е?... защо изобщо ти трябва такава валута от ЦБ?... едно предимство не виждам..
6
 
3
 
8
khao до: Императорът
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
ей сега ако ми кажеш нещо направено с блокчейн... печелиш един шиткоин!блокчейна за нищо смислено не става...и съответно 11 г. по късно, за нищо не се ползва
10
 
7
 
7
Dr. Vatnikov до: Императорът
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
Митьо, безполово жуже, бълваш поредните си глупости. Първо блокчейн и биткойн НЕ са едно и също нещо. Блокчейн няма нужда от биткойнчета, но биткойн без блокчейн не може да съществува. Блокчейн е ценна технология, която в бъдеще ще се използва от дигиталните валути на централните банки. Биткийн било бъдещето - хаха, ама защо, отговор няма. Само лозунги. Ти нямаш и представа как функционират финансите на една държава и голямата картина. Първо - шиткойн засега увеличава цената си, а скъпи пари никой не иска! Това е катастрофа за икономиката. Второ - неконтролирани пари никоя истинска държава не иска, а това автоматично изкарва шиткойн от разлащанията на бизнеса, които са 95% от всички разпплащания. Трето-зад шиткойн няма никакъв фундамент, освен временното доверие на група баламурници, които задават публично въпроси, като " купих си биткойн, кога ще стана богат?".
8
 
11
 
6
Императорът до: nikiangel
преди 3 седмици
Още един разбирач. ЕЦБ и ФЕД няма НИКОГА да песнат истинска криптовалута като Биткойн !!! Да не са луди да създадат нещо, което не могат да контролират и да произвеждат в каквито количества си поискат? Все едно ФЕД и ЕЦБ да върнат златото като разплащателно средство... ами няма да стане !!! И Китай се мъчат да забранят криптоактивите ИМЕННО по тази причина.
   1| 2