IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Coinbase отваря офис в Дъблин заради Brexit

Броят на клиентите на платформата за търговия с криптовалути от ЕС е нараснал по-бързо от който и да било друг пазар през миналата година

12:18 | 16.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Coinbase, една от най-големите американски платформи за обмен на криптовалута, разширява европейското си присъствие, отваряйки офис в Дъблин, тъй като несигурността около Brexit продължава да принуждава компаниите да създават планове, които да защитят бизнеса им при непредвидени обстоятелства, съобщава Bloomberg.

“Дъблинският екип ще допълва операциите на Coinbase в Лондон, но ще поеме и редица нови функции“, съобщи базираната в Сан Франциско компания в свой блог пост.  Лондон ще остане централен офис на компанията, като от там ще се управлява международния бизнес.

Броят на клиентите от Европейския съюз е нараснал по-бързо от който и да било друг пазар през миналата година, посочиха още от Coinbase.

Комисията по приходите в Ирландия публикува насоки за трансакциите с криптоактиви още през май, за да отговори на запитванията от страна на фирми и физически лица. Заради несигурността около Brexit Дъблин се позиционира като алтернатива за европейските операции и на други компании.

Зийшън Фероз, главен изпълнителен директор на Coinbase в Обединеното кралство, заяви, че "когато обмисляхме къде да бъде местоположението на нашия втори европейски офис, Дъблин беше логичният избор - това е англоговоряща държава членка на ЕС, която се отличава с разнообразие от висококвалифицирани специалисти, предприемачески дух и дългосрочна подкрепа за технологични иновации".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още