Bitcoin Cash поскъпна с 80% за седмица

Основният движещ фактор за движението на цената нагоре е предстоящото разделяне на валутата на две

Bitcoin Cash поскъпна с 80% за седмица

Снимка: Архив Ройтерс

Още по темата
Коментари
0
 
2
 
10
nikovn до: troika
преди 2 години
Няма профилна снимка
В биткойн средите съм от 2012-2013. Самия BTC съм го разпродал, както и повечето ETH, които накупих за двуцифрени суми. Бих игнорирал големите валути.

В момента имам пари в Bitcoin Cash (купени между $300 и $1500), Universa (купени между 1 и 3 цента) и Chainlink купен на 10 цента. BCH според мен ще се поразпродаде след ъпгрейда на 15 май и аз лично бих дебнел за добър "entry point" - например ако падне до $1200 ще купя малко, ако евентуално падне дори повече - още известно количество, и ще чакам да видя до колко точно би паднал преди следващия балон (купувайки на всяка стъпка).

Universa не е проект в чието дългосрочно бъдеще вярвам, но има ужасно много public influencer-и, на които е раздаден процент от общия обем. В момента не са на голяма борса, а листването на такава е неизбежно за следващите месеци, и предчувствам че ще има голям скок - не заради качеството на проекта а именно заради нарочно надут балон. Затова смятам да се възползвам и съм накупил доста голямо количество отрано.

Chainlink е един от най-технически напредналите проекти; изключително амбициозен и добре финансиран, като по него работят някои от светилата на криптографията и компютърните науки. Без продукт от типа на LINK смарт контрактите, които предизвикаха крипто балона миналата година са безсмислени. За мое съжаление, обаче, от екипа искат да се дистанцират от всички пирамиди, балони и други крипто-щуротии от последната година, и нямат почти никакъв маркетинг. А все пак инвестираме за да правим пари, не за самочувствието че сме избрали правилния проект :) Но кътам известно количество и от тази валута, в случай че света научи за нея и хората луднат
0
 
2
 
9
troika до: nikovn
преди 2 години
Няма профилна снимка
Ако сега искам да се включа с десетина хиляди долара, какво и как да си купя?
1
 
6
 
8
nikovn до: khao
преди 2 години
Няма профилна снимка
Относно ъпгрейда - четворно увеличаване на броя на възможните транзакции, с цел да се премахне риска от увеличаване на таксите по време на spike. Също така възвръщане на smart contract функционалностите, които бяха забранени от самопоканилите се стопани на bitcoin core.

Общо взето - биткойн кеш се връща там където беше беше биткойн през 2014-та - валута, а не финансова пирамида, и dev екипи, стремящи се да добавят иновации, а не да осакатяват биткойн с цел да продават патерици.

Големият форк (софтуерен ъпгрейд) на биткойн кеш ще е през ноември - очаква се пълна поддръжка на планираните smart contract-и, анонимни транзакции, по-умен алгоритъм за преизчисляване на сложността на копаене (който в общи линии означава че ако биткойн кеш надмине по цена старият bitcoin чейн - то старият чейн може би ще спре да съществува) и доста софтуерни оптимизации, целящи намаляване на хардуерните изисквания към хората, поддържащи т.нар. full node, също и допълнителна гарантирана сигурност за 0-conf, която да намали така или иначе минималните рискове при приемането на транзакции, направени преди секунда.
6
 
4
 
7
0pk до: khao
преди 2 години
Сетих се за чехълчетата и тяхното размножаване чрез делене :D
Тези криптощуротии биха имали някакъв смисъл ако нещо реално стои зад тях. Различно от изхарчените пари за ток и видеокарти :]
1
 
5
 
6
khao до: Sakamano
преди 2 години
Няма профилна снимка
като си тръгнал да поясняваш ... поясни къв ъпгрейд ще правят ? :):)
3
 
5
 
5
преди 2 години
Май се налага да поясня, че в случая не става въпрос за разделяне на криптовалутата на две, тъй че забравете мераците за удвояване на койните. Чрез този форк ще бъде осъществен софтуерен ъпгрейд. Да, реално блок веригата ще се раздели, но тъй като очевидно е постигнат пълен консенсус сред копачите, едното разклонение след това няма да се разработва.
3
 
6
 
4
преди 2 години
В светът на бъдещето и квантовите технологии няма да има място за кретено-масонски банкери, кретено-масонски централни банки и кретено-масонски свръх краен егоизъм/капитализъм за бавно развиващи се в съзнанието 0лиг0френи.
0
 
6
 
3
Boicho Popov до: Tatul
преди 2 години
Здравейте, винаги посочваме източник на материалите, които не са авторски. В случая е business insider и е посочен в първия абзац. Поздрави
9
 
4
 
2
преди 2 години
Няма профилна снимка
биткоина се раздели на две, сега и новата кеш пак ще се дели на две ... но не, тук не се печатат неограничено както е с истинските пари изобщо не е така както изглежда :):)! и това ще е истинаската алтернатива на банкерите и централните банки :):) казах ! хахахахахаха
3
 
4
 
1
преди 2 години
Няма профилна снимка
Магдаленчето като превежда от чужди сайтове да пише поне източника - hacked.com