IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарът на интернет на нещата ще достигне 1,7 трлн. долара до 2020 г.

IoT продължава да набира скорост, според доклад на IDC

17:29 | 11.06.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Интернет на нещата (Internet of Things - IoT) продължава да набира скорост, докато търговците и компаниите все повече се възползват от възможностите, които им дава този пазар. Това показва ново проучване на International Data Corporation (IDC).

Според него пазарът на Интернет на нещата ще нарасне от 655,8 млрд. долара през 2014 г. до 1,7 трлн. долара през 2020 г., с годишен темп на растеж от 16,9%.

Устройствата, свързаността и IT услугите ще представляват по-голяма част от пазара на Интернет на нещата през 2020 г. Заедно те ще бъдат оценявани на две трети от него през въпросната година, като устройствата (модули/сензори) ще бъдат 31,8% от всичко.

До 2020 г. IDC очаква, че базираните на IoT платформи, приложения и услуги ще бъдат отговорни за по-голям процент от приходите.

“Въпреки че преносимите устройства са лицето на Интернет на нещата и от тях започва признанието на IoT, реалната възможност се крие в публичния сектор”, коментира Върнън Търнър, старши вицепрезидент и научен сътрудник в Enterprise Systems.

Новата прогноза е част от единия от трите наскоро завършени доклади на IDC, свързани с Интернет на нещата и разпознаване на новите възможности - Worldwide Internet of Things Taxonomy, 2015, Worldwide Internet of Things Forecast, 2015–2020, и the Worldwide IoT Spending Guide by Vertical.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:34 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още