IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще има ли стабилизиране на цената на петрола с доставка през юни?

Търговците не са готови с буфери да складират повече и това приземява пазара за нуждата от потребление, посочва Иво Сеизов, управител на Avisor.bg

13:30 | 27.04.20 г. 2
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Още след първоначалния спад в цената на петрола и масовото му тиражиране по медиите, много ритейл трейдъри видяха в това златна възможност и 100% сигурна печалба. Това заяви Бисер Варчев, водещ на предаването Insider по Bloomberg TV Bulgaria

Според него юнският контракт ще остане в низходяща траектория и цените ще продължат да се понижават.

“След което ще наблюдаваме стабилизиране на цената на юлския контракт и цени около 25 долара вследствие на премахване на карантините и поетапно възобновяване на потреблението”, посочи Бисер Варчев.

В средносрочен план очакванията му са през август петролът да консолидира търговията си около нивата от 30 долара за барел.

Липсата на задълбочени познания и неразбирането на финансовия инструмент, който търгувате, може да доведе до сериозни загуби. Затова най-добрата стратегия за начинаещите трейдъри през тези дни е избягването на търговията с петрол”, съветва той.

Според Иво Сеизов, управител на Avisor.bg, който гостува в предаването, търговците на физически суров петрол не са готови с буфери да складират повече от нормалното за тях.

Но по думите му това е много хубаво, защото приземява целия пазар и му дава една по-реалистична картина каква част от света в момента има нужда от потребление на суров петрол и каква част от света си добавя нови количества към съответните петролни резерви.

"Явно петролните резерви на големите страни вече са запълнени с оглед подготовката за кризисна ситуация, свързана с пандемията от коронавирус. И от там нататък вече няма кой да се появи като институционален и глобален играч да пълни резерви от петрол", коментира Сеизов. 

Всички гости на предаването "Insider" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:40 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 1
Стоян Петров
преди 3 години
Защо не си го написа директно - жал ме е за ***?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Ще има стабилизиране, на 15 долара.:))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още