IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговски обекти в жилищни комплекси – новите микромолове

В тях лесно и бързо можеш да намериш най-важните стоки в забързаното ежедневие

08:43 | 09.05.17 г.
<p>
	<em>Източник: Резиденшъл Младост</em></p>

Източник: Резиденшъл Младост

След масовото нашествие на моловете, в които градският човек може да намери всичко необходимо, все още се запазва тенденцията инвеститорите да обособяват търговски площи в жилищните комплекси. В тях подобно на някогашните квартални магазинчета лесно и бързо можеш да намериш най-важните стоки в забързаното ежедневие.

Именно поради това инвестицията в търговски обекти, разположени в жилищни зони, отново се събужда. Единственият и най-важен фактор в случая е безспорно локацията. Погрешно се счита, че центърът и моловете са гаранция за голям поток клиенти и респективно – успех на бизнеса. Не съвсем така, става ясно от тенденциите. 

От ключово значение е пътникопотокът, който минава непосредствено около и в района на търговския обект, както и близостта с възлови транспортни точки.

Когато магазинът е част от голям жилищен комплекс, това е допълнителен плюс, защото гарантира постоянни клиенти. Такъв пример за успешно внедрени търговски площи в жилищната среда е „Резиденшъл Младост“ - комплекс от затворен тип, който се разпростира върху площ от 5700 кв. м и е разположен в най-благоустроения район на ж.к. „Младост“. 

„Резиденшъл Младост“ разполага с 9 магазина с директен достъп от две централни улици и е на ключово кръстовище, което отвежда до бул. „Александър Малинов“ и е важна артерия към бизнес центровете в района. В близост има множество жилищни сгради, голяма част от които са ново строителство с основни жители млади семейства.

Това превръща района в потенциален локален търговски център, който ще привлича посетители и от съседните микрорайони.

Налични за продажба и отдаване под наем са три магазина с площ от 174 до 186 кв. м. Локацията на комплекса осигурява достъп до бърз и ефективен транспорт - на 2 минути от метростанция „Младост 3" и на 5 минути от спирките на автобусни линии, водещи към центъра на града.

Допълнителен плюс е, че „Резиденшъл Младост“ се намира на 10 минути и от Бизнес парк София.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още