IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въпреки коронакризата Amazon се готви да наеме нов офис в Дъблин

Сградата ще е в центъра на ирландската столица и ще може да настани до 750 души персонал

17:11 | 29.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Коронакризата изглежда не спира Amazon.com Inc., която води преговори за наемането на нова офис сграда в Дъблин. Обектът ще предоставя работно място на 750 служители, съобщава за Bloomberg запознат източник, пожелал анонимност.

Гигантът в онлайн търговията на дребно води преговори за сградата на „Бърлингтън плаза“ в центъра на Дъблин. В момента имотът от 6967 кв. м се обитава от Bank of Ireland Group Plc.

Цената на сделката все още не е известна.

Говорител на Amazon пояснява по имейл, че компанията няма да коментира слухове или спекулации.

Ако Amazon сключи сделката, това ще помогне за облекчаването на притесненията за отражението на коронавирусната криза върху имотния пазар в ирландската столица. Търсенето на офис пространства в града е намаляло с 21% през първото тримесечие на годината спрямо предходните три месеца на 2019 г., показват данни на CBRE Inc.

По-рано стана ясно, че Twitter Inc. ще позволи на служителите си да работят от вкъщи за постоянно, а Facebook Inc. и Google не очакват по-голямата част от персонала им да се върне по офисите преди 2021 г. И трите компании имат офиси в Дъблин.

За Amazon работят около 2500 души в Ирландия към края на 2018 г., показват последните достъпни данни на компанията за ирландския й бизнес. Търговецът на дребно вече има офиси в намиращия се в близост комплекс „Бърлингтън плаза“ и е в процес по отваряне на първия си център за дистрибуция и изпълнение на поръчки в покрайнините на града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Имоти виж още

Коментари

Финанси виж още