IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Закари Джанг, Honor: Ще имаме офис и в България

Не сме тук просто да местим камъни, ние строим, казва президент на компанията за Централна и Източна Европа

08:31 | 23.03.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Honor</em></p>

Снимка: Honor

Закари Джанг е президент на Honor за Централна и Източна Европа, както и за Скандинавските страни. Срещнахме се с него на Световния мобилен конгрес в Барселона веднага след премиерата на новия флагман на компанията Honor Magic 4 Pro, който ще бъде предлаган и в България. Пред Investor.bg Закари разказва за предизвикателствата и новите възможности пред Honor след отделянето ѝ от Huawei, за очакваните нови премиери на устройства и конкретно за плановете за българския пазар.

На каква стратегия залага Honor след отделянето си от Huawei?

- Знаете, че сме независими от януари 2021 г. След дълга подготовка се завръщаме в Европа със силен продукт - Magic 4 Pro. Уверени сме, че можем да предложим най-новите технологии, функции и иновации. Тази увереност идва не само от хардуера, но и от екипа, който изгради този телефон, защото той има опита и разбирането за това какво търсят потребителите. Развойният екип има способностите и опита да изгради телефон с високо качество, тъй като го е правил и преди.

Това е второто Ви устройство в Европа като независима компания. Първото беше Honor 50. Как се прие той от потребителите?

- От пазарното ни представяне можем да съдим, че с този телефон сме се свързали отново с потребителите, харесващи бранда Honor. Освен това получихме доста добра обратна връзка от собствениците на Honor 50, които са от целия свят, тъй като моделът вече се продава в над 40 държави.

Кога Magic 4 Pro ще се появи на пазара и на каква цена ще се предлага?

- Според сегашните ни планове на различните пазари ще се появи между началото на април и средата на май. Цената му ще е нормална за флагман – 1099 евро. Уверени сме, че можем да пуснем Magic 4 Pro като продукт, който може да се бори с Apple и Samsung, защото сме сигурни във функциите му и в потребителското преживяване, така че потребителите, които се спрат на нас, да са сигурни, че са направили правилния избор.

Смятате ли, че имате достатъчно силен бранд, за да се борите с компании като Apple и Samsung? Това е предизвикателство, с което не само Honor се сблъсквa. Ще имате ли повече устройства в средния и ниския клас?

- Когато говоря с екипа си, винаги се опитвам да се опирам на една философия. Ние казваме, че „отиваме да засеем реколта, а не отиваме на лов“. Това означава, че продължаваме да инвестираме в различни страни дългосрочно. Наемаме местни кадри, създаваме офиси, не спираме да инвестираме в комуникации. Не сме тук просто да местим камъни, ние строим. Това, към което се стремим в момента, е екипът ни да извършва правилните неща. Въпросът е как изграждаме доверие и лоялност сред потребителите. Ние ще ги спечелим с преживяване, а не с цена.

Освен двата модела смартфони, които коментираме в момента, какви други устройства да очакваме от Вас в бъдеще?

- Съвсем скоро ще пуснем още 2-3 модела. Планираме това за второто тримесечие на годината. Знаем, че се нуждаем от портфолио от продукти, така че се задават още нови модели до края на годината

Колко нови устройства да очакваме от Вас до края на 2022 г. и в коя ценова категория ще са позиционирани?

- Нека ви разкажа за продуктовата ни линия. Имаме 3 серии - серията Magic, втората серия е с номера (като Honor 50) и освен тях имаме X серия, която още не сме представили тук. Следващата ни стъпка е на ниво отделни държави да покажем цялото си портфолио. Имаме тези три сегмента, в които ще имаме много модели. Колко точно ще са – нека бъдем търпеливи. Ще ви разкрием на по-късен етап.

Последна актуализация: 21:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още