IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Патрик Пулвермюлер: Най-големият офис на Acronis е в България

Компанията за киберсигурност вече има над 500 служители у нас, а броят им ще нарасне до 1000 до 2023 г.

08:10 | 24.03.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Патрик Пулвермюлер.&nbsp;<em>Снимка: Acronis</em></p>

Патрик Пулвермюлер. Снимка: Acronis

Патрик Пулвермюлер е главен изпълнителен директор на Acronis от 1 юли 2021 г. Той е ветеран в софтуерната и хостинг индустрията с над 20-годишен стаж на технически, мениджърски и лидерски позиции. Преди да се присъедини към екипа на Acronis, той беше част от GoDaddy, където последно служеше като президент на бизнеса с партньори. Пред Investor.bg Патрик Пулвермюлер разказва за офиса на Acronis в България, за плановете на компанията за експанзия и за предизвикателствата, свързани с киберсигурността в метавселената. 

Как се развива бизнесът Ви в България? Колко души работят за Acronis у нас?

- Щастлив съм да споделя, че в София се намира най-големият ни офис. Имаме над 500 души тук. Вече сме близо 550, но почти всеки месец наемаме десетки. Така че до този момент това е най-големият ни офис. Когато бях тук предишния път, което беше около третата ни годишнина, обявихме, че до 2023 г. ще достигнем 1000 души. Уверен съм, че ще го постигнем. Растем бързо. Това се вижда и от нашите невероятни офис пространства тук, разположени на 4-6 етажа. Разрастваме се възможно най-бързо.

Сблъсквате ли се с болки на растежа заради този бърз темп на развитие?

- Краткият отговор е: в известен смисъл. От една страна, очевидно растем значително и растежът ни се ускорява. Облачният ни бизнес се разраства с близо 100% на годишна база. Ако погледнем нещата така, разбира се, че има неща, които можем да направим по-добре. Например да подобрим процесите, да обучаваме хората, да ги обучаваме по-задълбочено и да помагаме на клиентите да разберат всички нови функции. Но всичко това са нормални болки на една компания, която расте значително. Нещото, с което съм много горд и то е реалната сила на Acronis, са всичките хора в компанията и колко посветени са те на нея, колко фокусирани са в това да си помагат взаимно. Това се вижда. Вижда се, че клиентите ни са доволни от нашите продукти. Вижда се, че служителите ни са щастливи от продуктите ни. Аз самият ползвам продуктите ни и знам как да ги конфигурирам. Това говори колко добри са продуктите ни. Ето защо казах, че може би винаги има нещо, което винаги можеш да направиш по-добре. Но от друга страна, нещата се развиват много добре.

Колко важен е офисът Ви в София за самата компания и нейното бъдещо развитие?

- Не съм сигурен какво трябва да кажа, защото имаме много страхотни офиси. Но офисът тук е най-важният ни. Имаме 2000 души по целия свят. Имаме 1300 души в Европа, Близкия изток и Африка, имаме над 500 души в България. Това говори достатъчно за важността на този офис. Преди всичко разрастваме този офис. Това категорично е нашият основен център в глобален мащаб.

Какви са основните ви предизвикателства, след като станахте новия главен изпълнителен директор на компанията?

- Затруднявам се с отговора на този въпрос, защото нямам толкова много предизвикателства. Нека обясня защо – екипът ме посрещна много топло, беше много отворен и ми помогна на навляза в работата по възможно най-добрия начин. От една страна главният акционер ми помогна, от друга беше продуктовият екип, който работи по света и който е невероятен.

За щастие вече съм управлявал глобален екип на по-ранни позиции, така че знаех как да се справя с различните часови зони между Сингапур, Европа, Източното крайбрежие, Западното крайбрежие и т.н. Това можеше да е предизвикателство за мен, ако не го знаех, тъй като сме наистина глобална компания с повече от 2000 служители в буквално всяка времева зона.

Кои са най-големите Ви пазари на този етап?

- От гледна точка на приходите, двата ни най-големи пазара са Северна и Южна Америка и Европа. Те са еднакви по размер – по 40%. Третият е Азиатско-Тихоокеанския регион, на който се падат около 20%. Той и расте най-бързо.

Към кои пазари ще се насочите през следващите 3-5 години?

- Продаваме услугите си буквално в целия свят. Имаме над 45 центъра за данни по света. Просто добавяме повече центрове за данни на различни места. Сега например правим това в Латвия и Швеция. Така че покриваме всички държави в Европа, както и в Северна и Южна Америка. Пазарите, които очаквам да растат най-бързо, са Близкият изток и Африка, защото от гледна точка на сигурността там няма достатъчно проникване на бизнеса. От финансова гледна точка Северна и Южна Америка са огромни пазари, следвани от Западна Европа заради геополитическата ситуация и киберзаплахите отвсякъде. Ние сме тук, за да останем и ще бъдем още по-силни в бъдеще.

Последна актуализация: 08:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още