ЕЛАНА Агрокредит: Земеделските земи са желано убежище в криза

Съумяхме да „отсеем“ истинските земеделци, които успяха да оцелеят и да се приспособят към новите реалности на пазара, коментира прокуристът Георги Георгиев

ЕЛАНА Агрокредит: Земеделските земи са желано убежище в криза

Георги Георгиев. Снимка: Елана Агрокредит

(EAC / 0EA)
Коментари
4
 
3
 
4
Shadow1 до: Един Българин
преди 1 година
Няма профилна снимка
Съжалявам за несполуките ви с арендатори, може би част от причините са във вас, а не в другите хора. Аз имам доста добри отзиви обаче в това отношение. 90% си плащат на време при мен, няма шикалкавене с рентите, в договорите ми пише точна сума и ми вдигат рентите попринцип, доста рядко става дума за сваляне. И заради това винаги казвам, че земеделската земя е най-сигурния и лек вид инвестиция, за сметка на това е и най-дългосрочния разбира се, определено не е от днес за утре.
2
 
9
 
3
преди 1 година
Няма профилна снимка
Имало интерес на непрофесионални инвеститори. Като не ти плати арендаторът и после ходи го съди в нашия съд. Докато го осъдиш е изсмукал парите на още 2000 като теб и е забегнал в чужбина, фалирал и прочие ... Ако решиш да го смениш - нулева година. Пак съд и пак нищо защото повечето са едри земеделци и познават който трябва, а малцината дребни и сериозни казват пич това че си купил скъпо нас не ни грее, тази година ние имаме Ковид (миналата беше слаба реколтата) и прочие и намаляваме рентите. Ако искаш! В договора има проценти (сключени с предходния собственик за 10 години напред), а не твърда сума не можеш да ни съдиш. И накрая един балон и нищо ако нямаш познат като "непрофесионален" инвеститор...
3
 
6
 
2
преди 1 година
Няма профилна снимка
То тоя пазар е почти умрял, почти никой не продава земеделска земя, тъй като повечето вече са изкупени от земеделците, а тия дето са останали са малки като парчета и докато не изкупят и тия около тях, никой не иска да ги купи, тъй като повечето земеделци искат близки парцели, а не да карат по 5-6км за да обработят 5-10 дкр земя.
1
 
8
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Заглавието намеква, че ще се говори за инвестиционната стойност на земите, а статията няма нищо общо с това. Нито едно чило няма написано в тази посока, нито един процент или графика. Наистина подвеждащо заглавие.