Виктория Миткова: Обмисляхме инвестицията във ВУЗФ с години

Съпреживяваме заедно с компаниите, предприемачите и мениджърите проблема с недостига на подготвени кадри, заяви изпълнителният директор на Investor Media Group

Виктория Миткова: Обмисляхме инвестицията във ВУЗФ с години

Виктория Миткова. Снимка: Investor Media Group

(4IN / IBG)
Коментари
   1| 2    
0
 
2
 
13
bvg
преди 2 години
Няма профилна снимка
то човек трябв да кликне на един линк за да разбере каква е схемата. Та квосе оказа Инвестор медиа купили ВУЗФ. Ще има обещания, че най-добрите студенти завършили с отличие ще бъдат взимани на работа, и 1500 кандидата всяка година които ще си плащат обучението. Демек продажби на надежди. Само се чудя най-добрите 10, 5 или 2-ма ще бъдат назначавани?
0
 
4
 
12
bvg
преди 2 години
Няма профилна снимка
ми знаеш как е. Бойко дай да намериме неква работа за жената.
0
 
13
 
11
dzk
преди 2 години
Няма профилна снимка
"...но единствено в Bloomberg TV Bulgaria могат да получат определени и много специфични знания в областта на финансите, капиталовите пазари, макроикономиката..." - на това се смях най-много. Не че цялата статия не беше смешна, но това си беше черешката на тортата. А, да - и снимката на 20 годишната набедена за "изпълнителен директор", която "от години" (вероятно от детската градина) обмисляла инвестицията във ВУЗФ.
2
 
7
 
10
преди 3 години
Няма профилна снимка
Убаво де.....

Могат да си купят по още една - две дипломи.....Защо им е да купуват цялото ( начално) училище.....
5
 
4
 
9
michaelis12 до: red6
преди 3 години
няма значение какви AI ще пуснат ако ще и AI продавачи на пазара то като не ти дава / изпълнява правилната информация, а ти дава грешна такава или не изпълнява коректно / правилно дадена функция ..... то е излишно. И нека позная че пак ще са финансирани от някоя AI - НПО или Бльомбурга .... :))
1
 
6
 
8
red6 до: michaelis12
преди 3 години
Няма профилна снимка
Ами в момента, само да спомена - има пуснат AI юрист и AI журналист. Това са професии, които могат да се автоматизират от средно ниво ИИ.
4
 
4
 
7
michaelis12 до: KPetkov
преди 3 години
е тука има достатъчно интервюта на такива "обучено американизирани кадри" и като започнат да се кръщават с такива имена "Ипото на някой си, Холдинг, Инвестмънт Медия Груп, Капиталс" и незнам си кви още глупости то е направо не смешно ами плачевно, защото на нашия език въобще не звучи както трябва, също и като вкарват някви англицизми дет ама съвсем не съвпадат със словореда е имаше тука някакъв пример с някаква относно за "възхода на БФБ" беше смешно, но все едно звучат много начетени .... ам кво да да ти кажа, като учиш нещо грешно и си заблуден няма как да разбереш къде е фундаменталния проблем .... :))
4
 
2
 
6
michaelis12 до: KPetkov
преди 3 години
@KPetkov - бате ти луд ли си, какво и е правото ?! тази незнае къде се намира само си слага снимки кат партийен секретар кат навремето наще или Ким Пинков в С.Корея и си мисли, че е открила топлата вода, но реалния свят не е това което си мислят "бизнес имена" в Българията, всъщност кво им е толкоз "бизнесовото" незнам, но нека се кръщават как си искат техна си раота .....

@bghighlander - още малко остана и ще видим кое е по-изгодно и кое не най-късно 2030г. ще е съвсем друга парадигмата ама тотално различна ....
0
 
13
 
5
bghighlander до: KPetkov
преди 3 години
Много по-платено и изгодно е да си финансист, икономист или политик, отколкото да се гърбиш като инженер, математик, лекар и друг специалист! Даже като бонус много по-лесно завършват, щото учат али-бали за разлика от полезните професии! (До скоро нямаше работа за инженери и физици например. Доста от тях избягаха навън за да не умрат от глад тук)
1
 
16
 
4
KPetkov до: michaelis12
преди 3 години
Няма профилна снимка
За съжаление е права. То и ефектите вече се виждат все по-ясно. Не се четат книги, разчита се на статийки, къде написани сносно, къде полуистини, къде откровени глупости. Отделно когато училищата почнат да бълват повече финансисти, икономисти и политици, отколкото инженери, математици, лекари и други практически полезни професии, работата явно не отива на добре. Както казват на село, "Went horse to the river".
   1| 2