През 2016 г. започва строителството по проекта за добив на злато от Ада тепе

Рудникът ще е уникален заради отношението към околната среда, заяви изпълнителният директор на "Дънди прешъс металс Крумовград" Илия Гърков

През 2016 г. започва строителството по проекта за добив на злато от Ада тепе

Снимка: Личен архив

Още по темата
Коментари
   1| 2    
1
 
13
 
14
преди 6 години
Няма профилна снимка
Нали знаете, че сме на второ място в света по износ на руди на благородни метали и техни концентрати, И че държавата печели по малко от 1 % от концесиите.
1
 
14
 
13
Biso до: dr.5rov
преди 6 години
Няма профилна снимка
Маркс го е казал по малко по различен начин:

Експлоатиран е всеки, който разботи за някой друг и не участва в преразпределението на добавената стойност. ( цитирам по памет )

Всички демагози ни обясняват, как ще сложат край на експлоатацията и как всички ще започнем да преразпределяме добавената стойност, ама някои друг път!

И при комунизма народонаселението беше експлоатирано от партиините другари.

И френската революция е целяла край на експлоатацията, но много бързо след като обезглавили старата аристокрация, се създала нова аристокрация и 200 години по-късно народонаселението пак е в позиция на експлоатирани.
0
 
12
 
12
Biso до: forexboy
преди 6 години
Няма профилна снимка
Малко за разнообразие:

Японец, американец и руснак си говорят:

Американеца: Ние имаме много иновативна икономика!

Японеца: Ние имаме икономика на високите технологии!

Руснака: А пък ние имаме много полезни изкопаеми!

Американеца и японеца се спогледали и казали: Аааа, не! Вие имате изкопяеми, но ние ги правиме полезни!

Та викаш да се омитат и ние да си управляваме изкопаемите!

Тогава по-добре изкопаемите да си стоят в земята и да чакат по-добри времена, когато българската държава ще бъде добър стопанин! Защото по настояще не е!

Справка: Новата спортна зала в гр. Сличница за 7 милона лева.

Разбира се изразявам само моето скромно мнение.
0
 
9
 
11
преди 6 години
Няма профилна снимка
Написаното от мене за акциите си беше вид провокация.
Мисълта ми е, че всеки, който стои го грабят. Така е било и така ще бъде. На него му остава само да се оплаква колко лоши били другите.
2
 
13
 
10
преди 6 години
Сега ! Тези дето ще го добиват американци ли са ? За България какво ще остава, озвен разбира се замърсяването от добива ?
5
 
8
 
9
melon до: dr.5rov
преди 6 години
Tи остави тази работа с акциите! Не е само българска патент да се прецакват дребните акционери... Що да не се вземат едни пари от пазара?
Кой контролира нещата? Кой?
4
 
15
 
8
преди 6 години
Няма профилна снимка
Компанията е публична. Последния път когато погледнах акциите бяха по около 5.5 канадски долара. Активи за около милиард и пуснати около 140 000 000 акции.
Ако някой иска да участва в "грабежа" да си купи акции.
Които искат, да вземат и да си направят фонд и да купят акции.
Ако от депозитите от 38 милиарда се извади 1 милиард, и се купят акции, то кажи речи компанията ще мине в ръцете на този фонд.
(Написаното по-горе не е инвестиционен съвет)
Стига реване как ни грабят. Няма полза!
10
 
25
 
7
Императорът до: Hris0 Hrist0v
преди 6 години
Първо вземи да се поинтересуваш колко точно "плащат" тия бандити. За печалбата бъди сигурен, че не работят на загуба - ти тия крадци за благотворителна организация ли ги имаш? Защо не си копат в Канада, която е фрашкана със злато, но са дошли тук - сигурно от благородни подбуди?
Държавата трябвало да изхарчи "едни пари"... значи държавата може да харчи милиарди всяка година за развъждането и отглеждането на ордите престъпни и гнусни ромове, но не може да ги даде за да добие собствените си природни богатства? Значи ромовете са по-ценни от златото?
13
 
23
 
6
преди 6 години
Докога ще търпим разбойниците от Дънди Прешъс Метълс да ни ограбват? Тия 27 тона злато са собственост на Българската държава и на нейния суверен - Българският народ !!! Някой попита ли тоя суверен дали е готов да даде златото си на канадската фирма?
27 тона златце по настоящи цени струват над 1.1 МБ в зелено, разделени между настоящите жители на България падат се по около 4 грама на човек... вие, ако имате 4 грама златце в ръката си - ще ги дадете ли на тоя *** на снимката?

НЕЗАБАВНО прекратяване на концесиите на канадските бандити и съд за държавна измяна за тези, които са ги подписали от Българска страна !!!
12
 
21
 
5
преди 6 години
Няма профилна снимка
Като гледам коментарите имам чувството, че е писал Волен Сидеров и сподръжниците му от ТВ Алфа. Никой нищо не ни граби. Хората си плащат за концесията и придобитата руда. Ако държавата трябваше да копае, трябваше да изхарчи едни пари като при АЕЦ-а и Южен поток, за да построи мина, завод за преработка, съоръжения и т.н. В крайна сметка накрая, я излезе на печалба от това, я не. Така хем постъпват приходи в хазната, хем се създават работни места за живеещите в района.
Проблемът тук са ДПС, които смятат, че южната част на България им е тяхна собственост и всеки, който иска да развива бизнес или нещо друго там, трябва да им плаща едни големи пари под масата. Реално местното население иска да има мина, защото така ще се открият 1-2 работни места, а заплащането (имайки предвид специфичната дейност) ще е в пъти по-високо от това, което дава местния бизнес. Ама ако не се плати на ДПС не става, които пък правят всичко възможно да се блокира проекта. Не е много сложна схемата :)
   1| 2