IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Затварят обществени сгради в Сърница заради огнище на коронавирус

Регистрирани са 8 положителни проби, като двама от заразените са служители в общинската администрация

22:03 | 04.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

В Сърница регистрираха 8 положителни проби за коронавирус. Двама от заразените са служителки в общинската администрация, които са без симптоми и са поставени под карантина.

До второ нареждане остават затворени детските градини, читалището, библиотеките, пенсионерският клуб и петъчният пазар. 

От новорегистрираните има три жени на 30-, 32- и 55-годишна възраст, както и двама мъже - баща и син – на 20 г. и 48 г., които са от град Сърница. Лицата са поставени в домашна изолация за 28 дни. Състоянието им е задоволително, съобщават от Регионалната здравна инспекция Пазарджик.

Инфектирана е и жена на 73 години от с. Главиница, хоспитализирана в Инфекциозно отделение на УМБАЛ „Св. Георги“ гр. Пловдив. Седмият потвърден случай е жена на 32 г., от с. Ковачево, хоспитализирана в МБАЛ -Пазарджик АД.

По-рано през деня се проведе видеоконферентна среща между кмета на Сърница, областния управител на Пазарджик, директора на РЗИ Пазарджик, местните лекари и имамите.

Предприети са всички мерки за предотвратяване разпространението на вируса в общината. Ситуацията се следи непрекъснато чрез извършване на мониторинг на всеки час от общинска администрация.

От утре ще е възможно и извършването на PCR тестове по желание на гражданите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още