IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Застраховка гарантира ваучерите на туроператори за отменени пътувания

Новият продукт „ЗД Евроинс” ще осигури допълнителна защита на потребителите с отложени почивки заради COVID-19

14:58 | 08.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

„ЗД Евроинс” АД има сключени застраховки “Отговорност на туроператора” за 1,4 млн. лв. със следните по-големи туроператори: „Географски свят” ООД, „Бохемия” ЕООД, „Профи Турс” ООД и „Руал Травел” ООД. Компанията, която е  част от „Евроинс Иншурънс Груп” АД (ЕИГ), ще предложи нова застраховка на своите клиенти-туроператори, която ще гарантира издадените от тях ваучери за отложени пътувания и почивки.

Новият продукт “Разни финансови загуби” е насочен към клиентите на туроператорите с ваучери, съобщиха от „ЗД Евроинс”. Той ще им предостави защита, че застрахователят  ще изплати обезщетение до размера на платените от тях суми, ако пътуванията не се осъществяват поради неплатежоспособност и несъстоятелност на туроператора.

Покритието по новата застраховка ще се предоставя при сключен договор за туристическа услуга преди въвеждане на извънредното положение на 13 март и ще засяга планирани и неосъществени пътувания в периода от 13 март до 31 декември 2020 г. включително. Потребителите трябва да са приели ваучер за отложено пътуване с право на ползване до 31 май 2022 г. 

“С новата застраховка „ЗД Евроинс” АД продължава да подкрепя своите клиенти-туроператори и да изпълнява ангажиментите си по сключените с тях застрахователни договори. Новият продукт ще даде възможност на потребителите с ваучери спокойно да планират и реализират пътуванията и почивките си”, коментира Румяна Бетова, изпълнителен директор на „ЗД Евроинс”.

Тя уточни, че през целия период на извънредното положение и извънредната епидемиологична обстановка дружеството е било в постоянен контакт с клиентите си туроператори, не е прекратявало застрахователни договори и не е променяло тарифите по тях.

От застрахователната компания уверяват, че туроператорите, с които „ЗД Евроинс” АД има сключени застраховки “Отговорност на туроператора” са в добро финансово състояние и с висока ликвидност, като обслужват редовно клиентите си.

Отделно, сключените от „ЗД Евроинс” АД застраховки “Отговорност на туроператора” с по-големите туроператори в портфолиото на застрахователя са презастраховани, което е допълнителна гаранция за защита на интересите на потребителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още