IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо бизнесът с къщи за гости иска специални програми за подкрепа?

Няма дългосрочни резервации за почивки, потребителите остават предпазливи, посочи Петър Иванов, член на управителния съвет на Асоциацията на къщите за гости в България

12:00 | 24.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Трябва да се създадат специални програми според нуждите на сектора, ангажиран да предлага къщи за гости. За това настоява Петър Иванов, член на управителния съвет на Асоциацията на къщите за гости в България.

В ефира на Bloomberg TV Bulgaria, в предаването „Бизнес старт“, той напомни, че това е семеен бизнес.

Социалната система не можа да помогне на тези хора, тъй като самоосигуряващите се лица са изключени от повечето програми“, посочи Иванов.

По думите му най-благоприятно за сектора е било отлагането на вноските по кредити, но от друга страна, той подчерта, че в бранша хората са останали без средства за препитание.

„Имаме информация, че много от хората в сектора са кандидатствали по мярката за безлихвени потребителски кредити за физически лица“, обясни Иванов и предложи от името на асоциацията държавата трябва да обърне по-голямо внимание на самоосигуряващите се лица, да поеме осигуровките им в определено съотношение, докато не отмени кризата.

Петър Иванов смята, че е много трудно да се отвори отново след три месеца, когато има допълнителни разходи, свързани с осигуряване на необходимите предпазни средства, дезинфекция и т.н.

„Много трудно секторът ще си стъпи на краката. Потребителите остават предпазливи, като вече няма дългосрочни резервации за почивки“, подчерта гостът.

Целия разговор очаквайте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още