IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заразените с коронавирус в България са 62-ма

Изследвани за заразата са и премиерът и всички членове на Оперативния щаб. Всички проби са отрицателни

17:18 | 16.03.20 г.
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

62-ма са заразените с коронавирус в България. Това каза председателят на Националния оперативен щаб срещу коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг във ВМА.

Във ВМА от 95 направени проби - 4 са положителни и се намират на домашно лечение. От Националната лаборатория са направени 145 проби, 6 са положителни.

Болните, които са в отделните клиники, са както следва: ВМА - 10, "Пирогов" - 2, "Александровска" - 2, Габрово - 2, в Плевен - 4. В Белодробната болница пациентите са оставени за домашна карантина", каза Мутафчийски.

Изследвани за коронавирус са и премиерът и всички членове на Оперативния щаб. Всички проби са отрицателни.

Днес болен с положителен тест от Лом сам е пристигнал за лечение в "Александровска болница". Не е върнат, но това е грубо нарушение на правилата за инфекциозини болести. Прокуратурата се е самосезирала, каза ген. Мутафчийски.

В света случаите на зараза са 173 00, смъртните случаи са 6660. В Румъния има скок с 19 случая и там общо са 158. В Гърция са 331, в Австрия и Белгия има над 1000 случая.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още