IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва ремонтът на над 80 км пътища в Южна България

Ще бъдат рехабилитирани 50 км от пътя Чирпан-Симеоновград и 32 км от пътя Момчилград-Крумовград-Ивайловград

10:56 | 01.07.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков утре ще даде начало на ремонта на над 80 км пътни участъци в Южна България, съобщи пресцентърът на МРРБ.

Със средства от Оперативната програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. в рамките на три лота ще бъдат рехабилитирани 50 км от пътя Чирпан - Симеоновград, който е алтернативен маршрут на автомагистрала "Марица" и на пътя Поповица - Хасково.

50-километровата отсечка е разделена на три лота, а срокът за изпълнение на строителните работи е 15 месеца. Първата копка, с която символично ще бъде поставено началото на ремонта, ще бъде в 11.00 часа.

По-късно същия ден, от 14.00 часа, министър Нанков ще обяви и началото на рехабилитацията на 32 км от второкласния път Момчилград - Крумовград - Ивайловград, в който ще бъдат инвестирани над 20 млн. лв.

Ремонтът на пътя е разделен на два участъка. Първият, който е в близост до село Карамфил, е около 6 км, а вторият - с дължина близо 26 км, ще се реализира по Програмата за трансгранично сътрудничество между Гърция - България 2014-2020 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:22 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 1
ivanrog
преди 5 години
80км от 20000 км републиканска пътна мрежа, тия се подиграват! Това не е положителна новина, това е част от задълженията им, които не вършат в пълен обем! Все пак и в НК, чл. 219 ясно казва, че ако не стопанисваш и допуснеш рушене на повереното ти имущество подлежиш на наказание, а аз още не съм видял наказан министър или шеф на АПИ за това, че допускат да се руши повереното им обществено имущество - пътища.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
geozahariev
преди 5 години
Това, добре, Ама СЗ-да нищо, греда, кучета го яли.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още