IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва един от най-мащабните екологични проекти на общините Троян и Априлци

Стойността на договора е над 4,7 млн. лв., като ще бъде изградена инсталация за третиране на отпадъци

10:33 | 20.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Предстои реализацията на един от най-мащабните екологични проекти на общините Троян и Априлци. Вече е подписан договорът за проектиране, строително-монтажни работи и упражняване на авторски надзор на допълнителна инфраструктура за развитие на регионалната система за управление на отпадъците на регион Троян, включващ общините Троян и Априлци. Това съобщи кметът на Троян Донка Михайлова.

Дейностите по проекта включват инсталация за предварително третиране на битови отпадъци и компостираща инсталация за разделно събрани биоразградими и/или зелени отпадъци, включително съответната съпътстваща инфраструктура; доставка на необходимото оборудване и техника за инсталацията за компостиране; доставка и монтаж на всички съоръжения за постигане на целите на предварителното третиране на смесено събрани битови отпадъци. 

Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз и от държавния бюджет на Република България чрез оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.". Срокът за изготвяне на работния проект е 45 календарни дни, а този за изпълнение на строителните и монтажните работи - 300 календарни дни, считано от датата на откриване на строителната площадка. 

Стойността на договора е над 4,7 милиона лева. 

Сключени са договорите за консултант за оценяване на съответствието на инвестиционния проект и упражняване на строителен надзор за строежа; предоставяне на техническа помощ за управление на проекта; информация и комуникация.

Предстои да бъде обявена обществена поръчка за доставка на съоръжения и техника за разделно събиране на зелените и/или биоразградими битови отпадъци и на мобилно оборудване.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още