IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започна разработката на Плана за зелен град на София

Планът ще предложи интегриран подход за устойчиво екологично развитие

14:54 | 08.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Започна процесът по разработване на Плана за зелен град на София, финансиран от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Това бе обявено днес международна конференция, съобщи Столична община. 

Планът се подготвя от екип консултанти на „Прайсуотърхаус купърс“ и Arup и ще бъде готов през лятото на 2019 г. Той ще предложи интегриран подход за устойчиво екологично развитие и ще приоритизира предстоящи проекти за реализация с хоризонт от 5 години.

Столична община е първата община в България, която се включва в програмата на ЕБВР „Зелени градове“. Вече имаме проект, който разработваме заедно – по закупуването на електробуси за столичния автотранспорт, отбеляза директорът ЕБВР в България Лариса Манастърли.

В процеса по разработване на Плана предстои да бъдат провеждани широки консултации със заинтересовани страни, както и с водещите политически сили в Столичния общински съвет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:18 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още