IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Загуби до 80% очакват туроператори заради коронакризата

България може да се препозиционира от евтина дестинация в такава за много по-качествен продукт, смята Даниела Стоева от АБТТА

17:32 | 26.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Към момента ситуацията за туристическия бизнес у нас остава непроменена - обстановката е нестабилна, работи се в необичайни обстоятелства. По отношение на туроператорите и агентите очакванията са загубите да достигнат 80%. Това каза Даниела Стоева, председател на Асоциацията на българските туроператори и туристическите агенции (АБТТА), в предаването “В развитие” по Bloomberg TV Bulgaria.

Продължава да има анулирани резервации за лятото, като при всяка една негативна новина около коронавируса потребителите се стресират. Хората трябва да са спокойни, че могат да пътуват и тогава ще запонат да резервират”, отбеляза Стоева.

Според нея слабият юни не е изненада за сектора, тъй като той е зависим от въздушните връзки. 

“Първо стартира вътрешният туризъм, на втори етап ще има туристически обмен между съседните страни. Все още имаме известни спънки по отношение на входящия туризъм”, каза Стоева.

По думите на експерта тази година със сигурност ще остане в историята, не може да има сравнение с предходни години. 

Тя обаче изтъкна, че на фона на усложнената ситуация допълнителен проблем у нас е липсата на реклама и правилните послания. 

Стоева коментира и кризата като възможност. “България може да се препозиционира от евтина дестинация в дестинация за много по-качествен продукт, какъвто ние наистина имаме”, коментира председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции.

Още вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още