IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забрана за приватизация и на общинските болници предлагат от БСП

Промените са необходими заради липсата на действаща Национална здравна карта, смятат от левицата

12:54 | 20.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Да се забрани приватизацията и на общински болници, предлагат от БСП с промени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол.

Законопроектът е внесен от група народни представители от парламентарната група на левицата и предстои да бъде разгледан от здравната комисия в парламента. 

Народните представители предлагат в списъка с дружествата, които са с национално значение за страната, да се прибавят и общинските болници. В момента в забранителния списък са включени само държавните болници с над 50% държавна собственост.

Според БСП промените са необходими, тъй като в момента няма действаща Национална здравна карта, а продажбата на лечебни заведения вече е започнала. Преди седмици Общинският съвет в Нова Загора реши да предложи за продажба общинската болница в града с аргумента, чe при сегашния модел на финансиране тя не може да се издържа и да работи пълноценно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още