IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За първи път броят на оздравелите за седмица надвиша този на новозаразените

За денонощието новопотвърдените случаи са едва шест, няма починали

08:16 | 25.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Getty</p>

Снимка: Getty

За първи път броят на потвърдените новозаразени с коронавирус у нас на седмична база е по-малък от броя на оздравелите за периода 18-24 май. Това съобщиха от Националния оперативен щаб в редовния си сутрешен брифинг.

За изминалото денонощие лабораторно потвърдените случаи са едва шест (0,2% увеличение на дневна база), като починали няма. Така общо потвърдените случаи на коронавирус в страната достигат 2433. Четирима души са настанени в болница.

Направени са 443 проби за денонощието. Трима от болните са в София, като по един има в Благоевград, Пловдив и Пазарджик. Случаят в Благоевград е на дете на 17 г.

В София се съобщава и за още един заболял медик.

Излекуваните от COVID-19 за денонощието са 22 души, с което общият им брой достига 862 души.

Към момента в болница се намират 235 души, от които в интензивно отделение са 20.

От Националния оперативен щаб предупредиха, че състоянието на епидемиологичната обстановка е положително, но все още не е трайна тенденция и трябва да продължи спазването на мерките за социална дистанция и лична хигиена.

Бяха съобщени също така данни за смъртността в страната за периода 9 март-26 април, като според данните за този период на тази година тя е с 3% по-ниска спрямо 2019 г.

В световен мащаб болните от коронавирус надвишават 5,5 млн. души. За денонощие новите случаи са 96 505. Общият брой на починалите до момента е близо 347 хил. души.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още