IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възможни са затруднения при продажбата на е-винетки и маршрутни карти днес

Причината е в актуализация на ТОЛ-системата

10:06 | 31.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

Възможно е да възникнат частични забавяния и прекъсвания, които биха могли да затруднят продажбите на електронни винетки и маршрутни карти. Това съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Причината е в актуализация на ТОЛ-системата и електронните винетки. Актуализациите няма да повлияят на автоматичното отчитане чрез бордови устройства и GPS тракери на изминатото разстояние от тежкотоварни автомобили над 3,5 тона.

„За избягване на риска от проблеми с покупката на е-винетка за леки коли и на маршрутна карта за камиони и автобуси по време на предвидените актуализации, препоръчваме на шофьорите внимателно да планират пътуването си по републиканската пътна мрежа и да купят своевременно електронната си винетка или маршрутна карта, пише в съобщението от АПИ. 

От пътната агенция припомнят още, че е-винетката трябва да е активна до 5 минути след купуването й. До необходимостта от това уточнение се стигна по повод констатиран случай на купена винетка от пункт на партньорската мрежа на национален доставчик на услуги, в която е било посочено, че ще бъде активна до 30 минути и в последствие лицето, което я е закупило бе санкционирано, туй като камерите засякли автомобил с невалидна винетка. По случая е извършена незабавна проверка и на пункта на Изипей, в района на ГКПП „Кулата“, партньор на националния доставчик на услуги - Интелигентни Трафик Системи АД, е дадено техническо предписание, изискващо купуваните от конкретния пункт е-винетки да бъдат активни до 5 минути. През следващите три месеца пунктът ще бъде под постоянен мониторинг и ако техническото предписание не бъде изпълнено и се констатират нови случаи, възпрепятстващи пътуването на шофьорите, е възможно да бъде наложена най-тежката санкция - прекратяване на партньорския договор между Изипей и НДУ.

Санкцията на шофьора е премахната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:02 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още