IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Втори блок на ТЕЦ "Бобов дол" е спрял работа по препоръка на МОСВ

Работата му е преустановена на 31 декември 2011 г. заради липсата на сероочистваща инсталация

23:10 | 12.01.12 г.
Втори блок на ТЕЦ "Бобов дол" е спрял работа по препоръка на МОСВ

Заради липсата на сероочистваща инсталация от началото на годината ТЕЦ “Бобов дол” е спрял работата на още един енергоблок. Това е причината централата да е намалила доставките на въглища, предаде БТА.

Срокът за изграждане на сероочистката е 31 март. От ръководството на централата обещават да спазят крайната дата.

За първи път ТЕЦ “Бобов дол” затвори един енергоблок през 2009 г., отново заради липсата на сероочистващи инсталации. Вторият е спрял работа на 31 декември 2011 г. по препоръка на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

В момента нормално работи само един блок на централата.

Пред bTV екоминистърът Нона Караджова заяви, че ресорното ведомство ще съдейства по подготовката на документацията за изграждането на сероочистката, както и ще дава консултации. Караджова обаче не се ангажира с гаранции по евентуален кредит за централата.

Заради спирането и на втория енергоблок на ТЕЦ-а в региона се засилват опасенията за предстоящи съкращения. Ръководството на централата засега успокоява и миньорите, и енергетиците, че няма да останат без работа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още