IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Втора актуализация на бюджета на София заради COVID кризата

18 млн. лева по-малко са влезли в хазната на столицата, с 4 млн. лева ще се подпомогне транспортът, посочи кметът Йорданка Фандъкова

18:05 | 15.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Налага се втора актуализация на бюджета на София. Целта е да бъдат подпомогнати най-засегнатите от COVID кризата сектори. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от БНР. Тя посочи, че не се предвижда вдигане на местните данъци, а с актуализацията ще бъдат подпомогнати най-пострадалите от кризата сектори.

Първата актуализация на бюджета на Столична община беше направена заради спад на приходите по време на извънредното положение. С втората се предвижда 4 млн. лева да отидат за подпомагане на най-пострадалия сектор - транспорта.

Средствата се пренасочват от предвидените за строителството на детски градини и училища, тъй като за тяхното строителство Столична община е получила финансова помощ от държавата.

"Ще финансираме строителството на детските градини, на училищата с държавни средства, за да можем да подкрепим транспортния сектор и да заложим и средства за безопасност на движението чрез маркировки и осветление, каза Фандъкова и поясни, че за тях ще се предвидят 1,2 млн. лева.

Столичният кмет пресметна, че общото намаление в бюджета на Столичната община ще е в размер на 18 млн. лева. Фандъкова обаче е категорична, че нито един проект на София не се изключва при тази актуализация.

„Нито една дейност няма да има намалено финансиране. Просто ще намалим прогнозата за приходите. Ще можем да завършим годината по начин, по който завършихме 2019 година", уточни столичният градоначалник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още