IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Все повече българи теглят заем за ваканция

Това, както и покупката на по-скъпи автомобили, е знак за повишаването на жизнения стандарт на хората, посочват от БНП Париба Лични Финанси

18:39 | 01.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Изпълнителният директор на БНП Париба Лични Финанси, България Бруно Льору и заместник - изпълнителният директор Нели Недялкова.<em>&nbsp; Снимка: БНП Париба Лични Финанси</em></p>

Изпълнителният директор на БНП Париба Лични Финанси, България Бруно Льору и заместник - изпълнителният директор Нели Недялкова.  Снимка: БНП Париба Лични Финанси

Няма промяна в първите три най-търсени потребителски заеми – за ремонт на дома, обединяване на кредити и покупка на употребяван автомобил, в предпочитанията на българите. В топ 10 обаче на седмо място се появяват заемите за ваканция.

Това показва най-новото проучване на БНП Париба Лични Финанси България какви потребителски кредити взема българинът за периода от май до октомври.

Според анализа на експертите хората кандидатстват повече за заеми за ваканция, отколкото за плащане на сметки. Това, както и покупката на по-скъпи коли, е индикатор, че жизненият стандарт на българите се повишава и постепенно се доближава до европейските държави, смята финансовата институция.

„Увеличават се молбите за финансиране на големи проекти, които подкрепят повишаването на жизнения стандарт на хората. Това е положителна новина не само за сектора на потребителското кредитиране, но и за българската икономика като цяло“, посочва изпълнителният директор на БНП Париба Лични Финанси България Бруно Льору.

От БНП Париба Лични Финанси констатират, че в периода от май до октомври средната сума на молбите за ремонт на дома, обединяване на кредити и покупка на употребяван автомобил нарастват с 9% до близо 80% от всички.

Сред потребителските заеми, класирани в топ 10 на проектите за финансиране, попадат исканията за пари в брой, покупка на обзавеждане, лечение, ремонт на дома, семейни тържества и образование.

         Топ 10 на проектите, финансирани с потребителски кредит от БНП Париба Лични Финанси, България

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 22:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още