IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Временно без такса смет за фирмите, пострадали от коронакризата

При спиране от движение на колата, шофьорите ще имат половин ден да приберат автомобила си до мястото на домуване

15:36 | 30.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Народното събрание гласува на второ четене временно освобождаване от такса смет за фирмите, засегнати от коронакризата.

Правомощията ще бъдат в ръцете на общинските съвети, които ще могат да освобождават от таксата за битови отпадъци за определен период от настоящата 2020 г., уточнява БНР. Временното освобождаване ще става срещу предоставяне на финансови и други документи, които да удостоверяват преустановяването на дейността на фирмата за определен период от време. 

От приетите окончателно текстове става ясно още, че отпада и задължението за предоставяне в съответната община на удостоверението за предаване на разкомплектоване на МПС, след прекратяване на неговата регистрация.

С други промени в Закона за местните данъци и такси се промени и Законът за автомобилните превози. Съгласно новите разпоредби шофьорите, за чийто автомобил има наложена принудителна административна мярка спиране от движение за не повече от 12 месеца, ще разполагат с 12 часа, за да придвижат моторното превозно средство (МПС) до място за домуване. Предложението е на Валери Симеонов. Същото се отнася и до превоза за собствена сметка или таксиметров превоз.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още